Start Expeditie Food Waste en Food Waste Community

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: AgriFood Capital

Op maandag 9 oktober vindt de ‘Dáááág tegen Verspilling’ plaats bij de verspillingshub THREE-SIXTY in Veghel. Een dag waarop Brabant zijn vuist balt tegen voedselverspilling en het startschot geeft voor de Expeditie Food Waste en de Food Waste Community.

Start Expeditie Food Waste en Food Waste Community

MVO Nederland opent deze dag haar kantoor op THREE-SIXTY en scholieren bezoeken er De Verspillingsfabriek. En dat alles om de voedselverspilling aan te pakken die 5 miljard euro per jaar bedraagt. Alleen al in Nederland. ‘Dáááág tegen Verspilling’ is één van de Dutch Agri Food Week (DAFW) activiteiten.

Preview Expeditie Food Waste

In de Expeditie Food Waste gaan agri- en foodondernemers concreet op zoek naar kansen om voedselverspilling binnen hun bedrijf of hun keten aan te pakken en reststromen beter te verwaarden. In een aantal maanden zoeken zij met experts naar robuuste businesscases. Dit om de totale verspilling een halt toe te roepen. Een derde van al het voedsel dat geproduceerd is, gaat momenteel verloren. Op maandagochtend 9 oktober krijgen de ondernemers een preview van de hele expeditie. Deze eerste Expeditie eindigt in de Brabantse ‘Maand van de Verspilling’ volgend jaar maart.

Food Waste Community

Op deze maandag gaat ook de Food Waste Community live. Dit is een online platform dat door de verspillingsexperts van de The Source Shakers (vanaf maandag 9 oktober gaat deze stichting verder onder de naam Food Waste Xperts) en MVO Nederland is opgezet. In deze community komen kennis en kennissen bij elkaar om inzichten en ervaringen te delen. De lerende community vormt een belangrijke schakel in het versneld aanpakken van de voedselverspilling.

MVO Nederland vestiging in THREE-SIXTY

Bovendien betrekt MVO Nederland op 9 oktober zijn kantoor binnen THREE-SIXTY. MVO Nederland ziet dat er in Brabant veel aandacht en energie zit op het voedselverspillingsvraagstuk. Door zich ook fysiek te verbinden aan THREE-SIXTY kunnen ze een nog steviger vuist maken tegen voedselverspilling. Binnen THREE-SIXTY werken ondernemers zoals Hutten, Milgro, Imagro en P2, de onderwijsinstellingen Wageningen UR en HAS Hogeschool en partijen als Rabobank, AgriFoodCapital en de provincie Noord-Brabant aan de transitie van voedselverspilling naar waarde.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!