Start GLOW Eindhoven 2014

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: GLOW Eindhoven

Eindhoven maakt zich op voor de negende editie van lichtkunstfestival GLOW, dat op 8 november van start gaat en duurt tot en met 15 november.

Start GLOW Eindhoven 2014

De binnenstad verandert ‘s avonds in een dynamisch landschap van licht en kleur door de bijzondere lichtinstallaties van kunstenaars uit binnen- en buitenland. Uitgedaagd door het thema ‘Stad in beweging’ geven zij bekende en minder bekende gebouwen en plekken in het centrum van Eindhoven een ware lichtmetamorfose. Vorig jaar brak GLOW een record met 520.000 bezoekers. 

Een ruim vier kilometer lange wandelroute door de binnenstad verbindt de lichtkunstwerken met elkaar. Officieel startpunt is het GLOW Café, dit jaar ingericht in de voormalige textielfabriek van Schellens, hoek Vestdijk/Bleekweg. Hier vertrekken ook de gidsen en zijn programmaboekjes (€ 2,00), losse plattegronden (€ 0,50) en diverse gadgets te koop. Daarna lopen de bezoekers langs industrieel erfgoed en drukbezochte openbare plekken en leren ze Eindhoven door de unieke lichtkunst op een andere manier kennen.

(Openings)show Augustijnenkerk

Burgemeester Rob van Gijzel zal op zaterdag 8 november om 18.15 uur de officiële opening van GLOW verrichten bij de Augustijnenkerk. Op de gevel van de kerk begint vervolgens om 18.30 uur de indrukwekkende projectie Stereo van The Macula. Ook op de andere plaatsen op de route van GLOW en GLOW NEXT zullen de lichtobjecten om 18.30 uur aan gaan.

Lichtfestival GLOW is gratis te bezoeken. Voor de speciale voorstelling Transcendent Flow van Casa Magica in de Augustijnenkerk (Paterskerk) wordt een entreeprijs van € 4,00 gevraagd. Deze indrukwekkende licht- en geluidshow wordt een aantal keer per avond vertoond en biedt in de kerk plaats aan een beperkt aantal personen per show. Reserveren vooraf via www.gloweindhoven.nl.

Download de GLOW-app

De speciale GLOW-app geeft een compleet overzicht van de route en info over individuele lichtkunstwerken. Ook is de app uitgerust met eSphere, waarmee de waardering voor een werk meteen gedeeld kan worden via Twitter of Facebook. Daarnaast kan de gebruiker kennis maken met de innovatieve iBeacon-technologie die voor het eerst bij een event in Nederland wordt ingezet. De iBeacon-toepassing is een technologie-project dat wordt ontwikkeld door Eindhoven365 in samenwerking met de Eindhovense start-up Proxible en U-Approach. Deze versie is een pilot om Eindhoven en haar bezoekers te laten proeven van de mogelijkheden die deze technologie biedt.
De app GLOW 2014 is te downloaden in Google Play Store en Apple App Store.

GLOW NEXT

Naast GLOW in de binnenstad wordt het op zichzelf staande GLOW NEXT op Strijp-S, het creatieve stadshart van Eindhoven, georganiseerd. Bij de lichttoepassingen die op GLOW NEXT worden getoond, wordt de fascinatie voor het fenomeen licht vanuit multidisciplinaire hoek benaderd. Een scala aan vernieuwende projecten vertelt ons iets over de manier waarop we de wereld zien, over kleuren, waarneming en zelfs over duisternis. Ook op Strijp-S kunnen bezoekers een wandelroute langs de verschillende lichtprojecten volgen die de nadruk leggen op interactie, het zien van nieuwe mogelijkheden en het verleggen van grenzen.

Bezoek GLOW en GLOW NEXT, van zaterdag 8 november tot en met zaterdag 15 november 2014, iedere avond vanaf 18.30 uur. De toegang is gratis. Daarnaast is GLOW ook te bekijken en beleven onder leiding van een VVV-gids, die uitgebreid informatie geeft over de projecten en de kunstenaars en daarnaast interessante weetjes over Eindhoven en de locaties op de route deelt. Kijk voor meer informatie en reserveringen op www.thisiseindhoven.nl/glow-wandeling

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!