Start platform WijNijkerk, samen voor duurzaamheid

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Gemeente Nijkerk

Inwoners en ondernemers in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk met goede ideeën of initiatieven op het gebied van duurzaamheid hebben nu een eigen digitaal platform: www.WijNijkerk.nl.

Start platform WijNijkerk, samen voor duurzaamheid

Hier kunnen mensen ideeën uitwisselen, steun bij de realisatie van hun initiatief zoeken of juist hulp aanbieden.

WijNijkerk is een beweging voor en door inwoners, organisaties en ondernemers in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk. Het doel is om de gemeente samen duurzamer te maken. Veel mensen hebben namelijk goede ideeën of zelfs concrete initiatieven op het gebied van duurzaamheid, maar vaak heeft men wel anderen nodig om ze echt uit te kunnen voeren. Denk aan het samen zonnepanelen inkopen, het aanleggen van een moestuin in de wijk of hergebruik van afval of reststromen. WijNijkerk brengt mensen bij elkaar en brengt zo initiatieven verder.

Bijeenkomsten

Centraal staat de website www.WijNijkerk.nl, ook wordt er een aantal bijeenkomsten georganiseerd. Verder is WijNijkerk alles wat mensen in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk met elkaar bedenken en organiseren op gebied van duurzaamheid!

Steeds meer ondernemers duurzaam

WijNijkerk groeit, met steeds meer inwoners, organisaties en ondernemers in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk die actief zijn op het gebied van duurzaamheid in de brede zin van het woord. De gemeente Nijkerk is aanjager van WijNijkerk en steunt het platform van harte. Wethouder René Windhouwer: “Alleen samen kunnen we onze leefomgeving echt duurzamer maken. Ik hoop dat heel veel mensen meedoen met WijNijkerk, dan bereiken we echt meer voor een duurzame samenleving. Leuke bijkomstigheid is trouwens dat duurzaamheid vaak ook heel goed voor onze portemonnee is!"

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!