Start SLIM Prijzen RegioRing zoekt deelnemers gezocht

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Stadsregio Arnhem en Nijmegen

Voor automobilisten in de Stadsregio Arnhem Nijmegen is het mogelijk om geld te verdienen door de spits te mijden. Iedereen die de afgelopen maanden regelmatig in de spits over de RegioRing (A12, A15, A50, A73 en A325) reed, kan vanaf nu de keuze maken tussen file rijden of geld verdienen.

 Start SLIM Prijzen RegioRing zoekt deelnemers gezocht

Een aantrekkelijk aanbod, want onlangs is Rijkswaterstaat begonnen met grote wegwerkzaamheden op de A50. Hierdoor ontstaat verkeershinder.

Deze week worden de eerste automobilisten met een brief uitgenodigd mee te doen aan dit project. De bedoeling is om zo minimaal enkele duizenden deelnemers te werven. De komende maanden wordt dat uitgebreid naar maximaal 15.000.

De bereikbaarheid in de regio Arnhem Nijmegen komt steeds verder onder druk te staan. De stadsregio probeert dat met mobiliteitsprojecten en –maatregelen in goede banen te leiden. SLIM Prijzen RegioRing is één van die projecten, waarvoor minister Eurlings in januari in Nijmegen al enthousiast het startsein gaf. Bij dit project worden automobilisten met een prijsprikkel verleid buiten de spits te gaan reizen. Degenen die voldoen aan de voorwaarden en willen deelnemen, kunnen zich aanmelden op de website www.slimprijzen.nl.

Eigen budget
Op basis van hun rijgedrag tijdens de referentiemeting die in het voorjaar is gehouden, krijgen deelnemers een virtueel mobiliteitsbudget toegekend. Degenen die op andere tijdstippen gaan reizen, de fiets of het OV nemen of regelmatig gaan telewerken, kunnen een aardig geldbedrag van maximaal € 150,- per maand verdienen. Iedere keer dat een deelnemer echter tijdens de spits op de RegioRing rijdt, wordt per kilometer € 0,10 afgeschreven. Het bedrag dat hij overhoudt, wordt elke maand op zijn rekening gestort.

Spitstijden
De beloningsperiode van SLIM Prijzen RegioRing start op 6 september en duurt tot met juni 2012. Spitstijden die worden gehanteerd zijn van 07.00 uur tot 09.00 uur in de ochtend en van 15.30 uur tot 18.30 uur en in de middag. Het project Slim Prijzen RegioRing is een initiatief van de Stadsregio Arnhem Nijmegen en het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Zij werken hierin samen met Offensief Bereikbaarheid, de provincie Gelderland, en de gemeenten van de stadsregio.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!