Start van Agro Innovatie Centrum Lochem

De gemeente Lochem heeft potentie om binnen de Cleantech Regio hét centrum te worden waar de Agrarische sector verder verduurzaamt en versterkt. Dit met dank aan het Agro Innovatie Centrum (AIC).

Start van Agro Innovatie Centrum Lochem

Agrarisch ondernemers, loonwerkers en mkb’ers hebben zelf vaak goede ideeën voor innovaties in hun bedrijf en hun sector, maar redden het niet alleen. Het Agro Innovatie Centrum in Lochem bouwt en verbindt netwerken, stimuleert vernieuwing en biedt ondernemers praktische ondersteuning waardoor ideeën praktijk kunnen worden.

Vitale landbouwsector

Stip aan de horizon is een dynamisch en groeiend netwerk van ondernemers, kennispartijen, onderwijs en overheden dat in steeds wisselende samenstelling werkt aan een continue vernieuwing in de agrarische sector. Denk aan projecten gericht op waterkwaliteit, klimaat, bodemvruchtbaarheid en biodiversiteit. Een vernieuwing die bijdraagt aan een sterke, vitale landbouwsector, economische groei, een aantrekkelijke omgeving voor jong talent en een fraai, schoon, buitengebied met een rijke natuur. Kortom: een sector die veel maatschappelijke waarde toevoegt.

Ondernemers centraal

Individuele, kleinere agro-foodondernemers staan centraal in deze aanpak. Het AIC moet worden gedragen en gestuurd door boeren, ondernemers in de agro-foodbusiness, het aangrenzende mkb en AOC-Oost. De gemeente Lochem faciliteert ondernemers met organisatie- en communicatiekracht, subsidie-advies, begeleiding, en het leggen van verbindingen met bestaande netwerken in de Cleantech Regio en de Achterhoek. Ook biedt de gemeente zo nodig hulp bij de financiering.

Meer informatie over Cleantech Regio:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!