Startersavond voor zzp’ers in Made groot succes

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Geertruidenberg

Ruim 180 zzp-ers in de dop en 14 organisaties waren maandagavond vertegenwoordigd tijdens de startersavond voor zzp’ers in De Korenbeurs in Made. De gemeenten Geertruidenberg, Oosterhout en Drimmelen organiseerden deze informatieavond specifiek voor zzp’ers.

Startersavond voor zzp’ers in Made groot succes

De informatieavond werd georganiseerd doordat de vraag naar zzp'ers vanuit werkgevers en particulieren groeit. Dit komt met name door de flexibiliteit van de zzp’er en de financiële voordelen die een zzp’er biedt. De gemeente vindt het van belang dat men de stap naar zzp’er goed voorbereid neemt.

Deze avond werd veel aandacht besteed aan zaken waar een zzp’er mee te maken krijgt, zoals administratie, naamsbepaling, inschrijving en financiering. Daarnaast werd veel informatie en tips uitgewisseld. De belangrijkste tips: maak een plan, ga netwerken en zorg dat het thuisfront achter de plannen staat.

Goed ondernemersklimaat

De gemeente Geertruidenberg vindt het belangrijk een goed ondernemersklimaat te realiseren. Naast het organiseren van de startersavond voor zzp’ers onderneemt de gemeente diverse initiatieven om de ondernemers te ondersteunen, bijvoorbeeld: 155 red een bedrijf, innovatiebanen, bijeenkomst Amerstreek industrieterreinen en detailhandelsuitvoeringsgroep.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!