Startersbeurs voor jongeren nu ook in Noordoost-Brabant

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: AgriFood Capital

De Startersbeurs is – na ’s Hertogenbosch – nu ook beschikbaar voor jongeren uit de andere 18 gemeenten in Noordoost-Brabant.

Startersbeurs voor jongeren nu ook in Noordoost-Brabant

De Startersbeurs is bedoeld voor pro-actieve jongeren die zelf werkgevers benaderen, en daarbij de mogelijkheid introduceren om hem of haar aan te nemen via Startersbeurs. Is dat gelukt dan moet - om voor een vergoeding in aanmerking te kunnen komen - dit gemeld worden via www.startersbeurs.nu/noordoost-brabant. Werkgevers die nu al een werkervaringsplek te vergeven hebben, worden ook uitgenodigd die aan te melden via de site. Werkzoekenden kunnen dan op zo’n vacature reageren.

Startersbeurs

Voor jongeren is het vaak moeilijk om aan een baan te komen. Zij hebben geen werkervaring terwijl bedrijven dat wel belangrijk vinden. Met de Startersbeurs – die al op veel plaatsen in Nederland met succes ingezet is - hebben jongeren de kans om een start te maken op de arbeidsmarkt. De Startersbeurs is een regeling voor jongeren van 18 tot 27 jaar die geen baan kunnen vinden.

Met de Startersbeurs kunnen MBO, HBO en WO schoolverlaters 6 maanden relevante werkervaring in hun vakgebied opdoen. De starter ontvangt van de werkgever per maand een vergoeding van minimaal € 500 (op basis van een 32-urige werkweek). Dit bedrag krijgt de werkgever volledig vergoed door Startersbeurs Noordoost-Brabant, die ook alle benodigde documenten regelt. Daarnaast stopt de werkgever maandelijks € 100 in een scholingsspaarpot, waarmee de starter na afloop een cursus of opleiding kan volgen.

Succesvolle match

De eerste werkgever heeft zich al aangemeld. Het Bossche bedrijf PSW – adviesbureau voor de arbeidsmarkt – nam al vijf jongeren in dienst volgens het concept van de Startersbeurs. Ria Hilhorst is senioradviseur en projectleider van de Startersbeurs: “De Startersbeurs komt voor ons als geroepen. We hebben veel projecten die we graag samen met de jongeren willen oppakken.Door jongeren vanuit verschillende disciplines aan elkaar te koppelen verwachten we te komen tot nieuwe producten en diensten die we als PSW kunnen vermarkten.

Een van die jongere is Onur Aslan. Hij vertelt over de Startersbeurs: “Ik ben blij dat ik op deze manier werkervaring kan opdoen. Het is en blijft gewoon moeilijk om zonder werkervaring aan een baan te komen. Er zijn altijd kandidaten die wel de werkervaring hebben en die gaan voor. Over zes maanden hoor ik ook bij die groep.”

Jeugdwerkloosheid

De afgelopen jaren nam het aantal werkzoekende jongeren sterk toe. De Startersbeurs is onderdeel van de crisisaanpak van de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant. De regio ontvangt voor deze aanpak subsidies van zowel het Rijk (aanpak jeugdwerkloosheid) als de provincie (Brabant maakt Werk met Werk). 

Huib van Olden, voorzitter arbeidsmarktregio 5* Noordoost Brabant Werkt! en wethouder ’s-Hertogenbosch is blij dat de Startersbeurs nu ook in Noordoost-Brabant van start gaat. “In ’s-Hertogenbosch is de Startersbeurs reeds een succes. Daarom heb ik ervoor gepleit om de Startersbeurs ook voor jongeren woonachtig in de overige 18 gemeenten in Noordoost-Brabant in te zetten. Immers ook deze groep jongeren doet in een belangrijke fase in hun leven geen werkervaring op. En als de economie later bijtrekt, kunnen zij nog last hebben van dit gat op hun CV. Met de Startersbeurs kunnen ze de kloof dichten.”

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!