Startersprijs "Mijn idee, een goed idee?!" uitgereikt

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Millingen

In de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek draaide de afgelopen maanden het startersproject ´Mijn idee, een goed idee?!´.

Startersprijs "Mijn idee, een goed idee?!" uitgereikt

Dit project bood (aspirant-) ondernemers in de toeristisch/recreatieve sector en horeca ondersteuning bij het omzetten van hun idee naar een ondernemingsplan. Op 21 mei vond de feestelijke slotavond plaats in het gemeentehuis van Groesbeek.

Startersprijs

Tijdens de slotavond werd de startersprijs uitgereikt aan de ondernemer met het beste idee. Winnaar is Bert Eikelenboom uit Groesbeek met rondritten in de prachtige natuur in en rond Groesbeek met een duidelijke focus op de periode van september 1944 tot met februari 1945, waarbij Groesbeek de frontlinie vormde.

21 Deelnemers

Aan het project namen 21 (aspirant-)ondernemers uit de drie gemeenten deel. Zij volgden workshops voor het schrijven van een ondernemingsplan op het gebied van wet- en regelgeving, marketing, financiën en presentatie. Tijdens de slotavond presenteerden alle deelnemers hun plan door middel van een ´elevator pitch´. Drie genomineerden voor de startersprijs presenteerden hun plan meer uitgebreid.

Genomineerden

De genomineerden voor de startersprijs waren: “Buitengewoon (werk- en ontmoetingsplek in natuurgebied)”, “Liberation Tour (Your freedom started here)” en “Run for your Lives (obstakelloop met een apocalypse festival)”.

Jury

Een driekoppige jury, bestaande uit Silver de Bruijn van de Rabobank Groesbeek-Millingen aan de Rijn, Thijs Bisschops van het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen en Esther Borggreve van Queen of Hearts, koos vervolgens het beste idee.

Winnaar

De gelukkige winnaar was Bert Eikelenboom met de “Liberation Tour”. Toeristen maken kennis met de
prachtige omgeving van Groesbeek. Tegelijkertijd worden zij zich met beeldmateriaal bewust van de historie. De focus ligt op de periode van september 1944 tot met februari 1945. Groesbeek lag in de frontlinie. Dit uitte zich in evacuatie, grote vernielingen en plundering. De toerist beleeft dit en komt tot het besef: “Your freedom started here”. Bert Eikelenboom kreeg van de Rabobank een cheque uitgereikt van € 450,-, die is te besteden bij het Regionaal Bureau voor Toerisme Arnhem Nijmegen. Daarnaast boden de drie juryleden de winnaar een gratis advies aan vanuit hun organisaties.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!