Startschot voor Europese Ondernemingsprijzen 2014

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De Europese Commissie zoekt weer de meest originele en succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen in de EU.

Startschot voor Europese Ondernemingsprijzen 2014

Deze initiatieven hebben als doel het ondernemerschap, en vooral het midden- en kleinbedrijf, vooruit te helpen. De Europese Ondernemingsprijzen 2014 belonen de beste inzendingen in zes verschillende EEPA categorieën.

De wedstrijd begint momenteel op nationaal niveau. Deelnemers kunnen zich hiervoor aanmelden tot en met 7 april. In mei 2014 mogen de nationale winnaars het tegen elkaar opnemen op Europees niveau. Het hoogtepunt wordt de uitreiking van de Grote Prijs van de Europese jury in Napels in oktober 2014.

Hoe verloopt de wedstrijd?

De verkiezing bestaat uit 2 fasen: een nationale en een Europese selectie. In mei 2014 mag ieder land 2 inzendingen voordragen. Deze deelnemers gaan vervolgens door naar de Europese wedstrijd. Een Europese jury bepaalt uiteindelijk de shortlist.

Alle nationale en Europese genomineerden krijgen een uitnodiging voor de officiële prijsuitreiking. Bij deze ceremonie krijgen de winnaars een beloning voor hun prestaties. Daarnaast krijgen zij ook de gelegenheid om hun project aan een Europees publiek voor te stellen. Deze uitreikingsceremonie vindt plaats tijdens de jaarlijkse Europese mkb-bijeenkomst, op 2 en 3 oktober 2014 in Napels, Italië.

Meer informatie

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland vindt u meer informatie over de verkiezing en hoe u kunt deelnemen. Ook vindt u daar de winnaars van 2013.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!