home » nieuws » Bouw »

Startsein voor de vastgoedmonitor

  • Bouw
  • Bron: Regio Food Valley

De gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal, Barneveld, Scherpenzeel, Nijkerk en Renswoude dragen allemaal bij aan de totstandkoming van de monitor.

Nauwelijks een week na de officiële start van de bestuurlijke samenwerking in Regio Food Valley geven gemeenten, corporaties, WUR en het bedrijfsleven het startsein voor de vastgoedmonitor. Nu de regionale samenwerking een feit is, wordt ook de jaarlijkse vastgoedmonitor uitgebracht voor dit gebied.

Vanuit Nijkerk werd een aanzet gegeven voor het onderzoeksrapport dat in juni klaar is.

Niet alleen consumenten zijn onzeker over de situatie op de woningmarkt. Beleidsmakers, verhuurders en investeerders willen weten welke koers ze moeten varen. Trekt de markt voor woningen weer aan? Worden er voldoende huizen en winkels gebouwd? Hoe zit het met de voorraad bedrijfsruimten en kantoren? Allemaal vragen waar de vastgoedmonitor een antwoord op kan geven.

De gezamenlijke corporaties uit deze regio ondersteunen het onderzoek met financiën en kennis. Het bedrijfsleven leunt zeker niet achterover. Zij nam ruim vier jaar geleden het initiatief tot de monitor en doet dat nog steeds.

In de regio wonen ruim 330.000 inwoners. De vastgoedmonitor draagt bij aan een succesvolle programmering voor de woningbouw en het bedrijfseconomisch onroerend goed. De huidige marktsituatie wordt afgezet tegen de ambities van Food Valley.

Op 16 juni worden de onderzoeksgegevens gepresenteerd tijdens een symposium. De vastgoedmonitor komt met conclusies en geeft aanbevelingen voor een optimale ruimtelijke inrichting van de regio. Overheden, bedrijfsleven en kennisinstituten kunnen de uitkomsten van het onderzoek gebruiken als beleids- en planningsdocument.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!