Startups geven boost aan Brabantse economie

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Starterslift

De totale omzet van de Starterslift-ondernemers in West- en Midden-Brabant was 23,5 miljoen euro in 2014. Gezamenlijk genereerden zij 583 banen.Ter vergelijking: in 2011 was dit nog 2 miljoen euro en 156 banen. De Brabantse startups geven de economie daarmee een flinke impuls.

Startups geven boost aan Brabantse economie

Nieuwe ondernemers

Innovatie en ondernemerschap blijkt in Brabant volop aanwezig. Sinds 2011 werden al bijna 350 startups door Starterslift begeleid. Aan toelating tot het programma gaat een strenge selectieprocedure vooraf. Om tot 78 nieuwe ondernemers in 2014 te komen is met 588 ondernemers gesproken.

Deze startups zijn klaar om hun weg naar succes te versnellen. Starterslift helpt hen onder andere met financiering, coaches en begeleiding en hanteert hierbij de wereldwijd bewezen methode The Lean Startup. Dat dit werkt blijkt uit de alsmaar stijgende omzet per werknemer: van € 12.629,- in 2011 naar € 40.344,- in 2014.

Uit de Starterslift fondsen is in 2014 voor meer dan 1,1 miljoen euro startkapitaal verstrekt aan jonge, innovatieve bedrijven. Hiermee krijgen zij de kans hun idee of product te ontwikkelen in de vroegste fase van de onderneming. Deze leningen worden terugbetaald zodat hiermee steeds opnieuw startups worden geholpen.

Samenwerkingsverbanden Starterslift

Starterslift werkt intensief samen met Tilburg University, Avans Hogeschool, NHTV internationaal hoger onderwijs Breda en Fontys Tilburg. Ondernemerschap wordt steeds belangrijker voor de toekomstige generatie, ze kunnen hiervoor tijdens hun studie al bij Starterslift terecht. In samenwerking met de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en REWIN wordt ruimte gegeven aan innovatie in de regio. De goede resultaten over 2014 tonen aan dat deze gezamenlijke aanpak werkt.

Meer informatie over Starterslift:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!