Statenfractie PvdA ziet kansen treinverbinding Budel- Antwerpen

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Omroep Brabant

Volgens de PvdA kan het spoor tegen lage kosten weer in gebruik worden genomen. Dit zou een snellere verbinding tussen Brabant en Belgisch Limburg en Antwerpen moeten opleveren.

De Statenfractie van de PvdA pleit ervoor om Budel aan te sluien op het nieuwe spoorwegnet tussen Antwerpen en Hamont. Op dit moment rijdt de trein vanuit Antwerpen nog naar Neerpelt, maar die lijn wordt in 2014 doorgetrokken tot bij de Nederlandse grens. Volgens de PvdA biedt dit kansen voor het zuidoosten van Brabant.

De spoorinfrastructuur tussen Hamont, Budel en Weert is nog aanwezig en kan volgens de PvdA tegen relatief lage kosten weer in gebruik worden genomen. Zo zou Brabant een snellere verbinding krijgen met Belgisch Limburg en Antwerpen.

Onderzoek

De PvdA wil van het provinciebestuur weten of Brabant aanhaakt bij het onderzoek dat de provincie Limburg doet naar heractivering van deze spoorverbinding.

De gemeente Weert is al jarenlang groot voorstander van een treinverbinding met België voor personenvervoer. Het is volgens de gemeente goed voor de economie, het bedrijfsleven en de bereikbaarheid.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!