Steeds meer bedrijven stimuleren hun werknemers te fietsen

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Meer en meer bedrijven stimuleren dat hun werknemers met de fiets naar het werk komen. Dit komt mede voort uit het fietsstimuleringsprogramma B-Riders, dat sinds enkele maanden samengewerkt met B-Riders Companies. Ook provincie Noord-Brabant is hierbij aangesloten.

Steeds meer bedrijven stimuleren hun werknemers te fietsen

Het programma B-Riders wordt ondersteund door een app die alle fietsritten registreert. Werknemers kunnen met de fietsritten en kilometers die zij afleggen geld en punten sparen. De vernieuwde app biedt daarnaast groepsuitdagingen en een coachingsprogramma. Dat zorgt er voor dat ook na afloop van de beloningsperiode deelnemers blijven fietsen. Een werkgever investeert hiermee dus in langdurig gezond gedrag door zijn werknemers. Uit onderzoek blijkt dat mensen die regelmatig zo’n 30 minuten fietsen zich fitter voelen en productiever zijn.

Participerende werkgevers

Buiten de provincie Noord-Brabant zijn andere voorbeelden van werkgevers die B-Riders Company: Avans Hogeschool, Malmberg (’s-Hertogenbosch), Lightronics (Waalwijk), gemeente Eindhoven en Fontys.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!