Steenwijkerland in toeristische top 10

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Gemeente Steenwijkerland

Kamer van Koophandel doet onderzoek naar toeristisch beleid gemeenten

Steenwijkerland in toeristische top 10

Steenwijkerland doet het goed als het gaat om een actief stimuleringsbeleid voor de toeristisch-recreatieve sector. Dat blijkt uit het landelijke benchmarkonderzoek dat onlangs in opdracht van de Kamer van Koophandel is uitgevoerd. Steenwijkerland staat daarin op de 10de plaats.

In het onderzoek kijkt de Kamer van Koophandel o.a. of gemeenten werken aan de hand van een toeristisch-recreatieve beleidsvisie, hoeveel budget beschikbaar is, of er sprake is van samenwerking met andere partijen en welke rol de gemeenten daarin vervullen. Steenwijkerland scoort goed in dit onderzoek en bezet, als enige gemeente in de provincie Overijssel, een plek in de top 10.

Wethouder Luc Greven is blij met de uitkomst van het onderzoek: ‘De toeristische sector is belangrijk voor onze economie. En dan is het goed om te constateren, dat we als Steenwijkerland ons toeristisch beleid daarop hebben afgestemd.’

In het onderzoek van de Kamer van Koophandel bezet Valkenburg aan de Geul de eerste plaats. De gemeente Den Haag volgt op nummer twee.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!