Steun voor ondernemersvriendelijke gemeenten

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: Nieuwsbank

Gemeenten die ondernemersvriendelijker willen worden, krijgen daarvoor steun uit Den Haag. Zo kunnen ze een bijdrage krijgen voor een plan om de dienstverlening aan ondernemers te verbeteren. Voor 2012 komt hiervoor EUR800.000 beschikbaar. Dat maakte minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) 14 december 2011 bekend.

Steun voor ondernemersvriendelijke gemeenten

Ruimte voor ondernemers
'Ondernemers moeten de ruimte krijgen, maar hebben vaak te maken met onnodige regels', aldus minister Verhagen. 'Ruimte voor ondernemers is goed voor de versterking van de economie van zo'n gemeente en ook voor de rest van ons land.'

Financieel steuntje in de rug
Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat gemeenten met een financieel steuntje in de rug ondernemersvriendelijker worden. Een gemeente kan van EL&I een voucher van EUR5000 krijgen om met hulp van een adviseur de diensterverlening aan ondernemers door te lichten en een verbeterplan op te stellen. Als ze dit hebben gedaan krijgt de gemeente een certificaat `Bewijs van Goede Dienst'.

Vouchers
Bij het uitvoeren van het verbeterplan kunnen gemeenten opnieuw een voucher aanvragen, ter waarde van EUR10.000. Voorwaarde voor beide vouchers is dat gemeenten eenzelfde bedrag bijleggen.

Dankzij een eerdere ronde van de voucherregeling werken inmiddels 144 gemeenten aan het verbeteren van hun service voor ondernemers. Werkgeversverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland hebben gepleit voor een verlenging van de regeling. Gemeenten kunnen tot 31 december 2012 nieuwe vouchers aanvragen. Voor het eerst mogen ook provincies en waterschappen meedoen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!