Stewards bij sluizen Kop van Overijssel

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Overijssel

De provincie Overijssel gaat tot en met eind augustus op de veertien drukste dagen stewards inzetten bij provinciale sluizen in de Kop van Overijssel.

Stewards bij sluizen Kop van Overijssel

De stewards gaan bij wijze van proef hand- en spandiensten verrichten, omdat het dan te druk is voor de sluiswachters.

Tot de werkzaamheden behoren het aanpakken van afmeertrossen van de schepen, het laten aansluiten van de schepen, het uitdelen van vaarwaterkaarten en het informeren over de actuele status (stremmingen, oponthoud) van de vaarwegen. Gedeputeerde Job Klaasen zal op Hemelvaartsdag, 13 mei, ‘s ochtends meedraaien als eerste steward bij de provinciale sluis in het centrum van Blokzijl (Wortelmarkt). Tevens geeft hij de eerste geusjes (vlaggetjes in provinciale kleuren) weg.

Doorstroming verbeteren
Door de inzet van stewards wil de provincie de doorstroming verbeteren, zowel voor de scheepvaart als voor het wegverkeer. Op drukke dagen waren er voor schippers soms wachttijden van twee uur. De provincie zet de stewards in in navolging van Rijkswaterstaat en naar aanleiding van de uitkomsten van een enquête onder recreatieschippers. De proef wordt in het najaar geëvalueerd.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!