Stickers op vrachtwagens helpen ongevallen voorkomen

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Woudrichem

In Nederland vallen jaarlijks gemiddeld twintig doden en zijn er veertig tot vijftig zwaargewonden als gevolg van de ‘dode hoek’. Daarom komt de provincie Brabant met een speciale stickeractie.

Stickers op vrachtwagens helpen ongevallen voorkomen

Ongevallen met rechts afslaande vrachtauto’s en rechtdoor gaande fietsers hebben vaak ernstige gevolgen. De bestuurder van een vrachtauto of bus ziet de fietser, die voorrang heeft, regelmatig over het hoofd. Daarbij heeft de fietser vaak zelf niet in de gaten dat de bestuurder hem niet ziet of rechts af wil slaan.

Hulpmiddelen

De laatste jaren zijn er steeds meer technische hulpmiddelen ter voorkoming van dode hoek ongevallen. Denk aan spiegels en camera’s die het zichtveld van de bestuurder in de dode hoek kunnen vergroten. En een geluidssysteem dat begint te werken zodra het detectiesysteem een gevaar in de dode hoek opmerkt.

Sticker

Met de actie Aandacht voor de Dode Hoek, worden de gevaren van de ‘dode hoek’ ook op de basisscholen onder de aandacht gebracht. Met de sticker die eigenaren van vrachtwagens op hun auto kunnen plakken, ziet de fietser precies wanneer hij in de dode hoek van chauffeur zit en dus niet gezien wordt. Voor meer informatie kunnen vrachtwageneigenaren kijken op de site van Nul verkeersdoden Brabant.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!