Stimuleringsregeling voor valorisatie Topsector Agri&Food van start

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: 5 Sterren Noordoost-Brabant

Mkb'ers in de agrifoodsector, van primaire productie tot en met verwerking, kunnen projectvoorstellen indienen voor haalbaarheidsprojecten en innovatieprojecten.

Stimuleringsregeling voor valorisatie Topsector Agri&Food van start

Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft hiervoor aan de Topsector Agri&Food 3,4 miljoen euro beschikbaar gesteld. Agentschap NL voert de regeling uit.

Twee regelingen

Er zijn 2 verschillende regelingen. Er is 3 miljoen euro beschikbaar voor mkb-innovatieprojecten. In deze projecten kunnen 2 of meer mkb'ers samen met de kennisinstelling van hun keuze een industrieel onderzoek of experimentele ontwikkeling deels gefinancierd krijgen. Voor haalbaarheidsprojecten, waarin de technische en economische potentie van innovatieve ideeën worden bepaald, is 400.000 euro beschikbaar.

De tweede regeling is voor haalbaarheidsprojecten of -studies, waarvoor 400.000 euro beschikbaar is. Per project wordt maximaal 50.000 euro toegekend. Inschrijven hierop kan tot 19 oktober 17.00 uur. Daarbij geldt dat de projecten op volgorde van binnenkomst worden behandeld.

Agrarische ondernemers kunnen ook deelnemen

Vanuit praktisch oogpunt is besloten de regeling Food & Nutrition Delta aan te passen en voor deze call in te zetten. De innovatiethema’s uit het innovatiecontract vormen het kader voor de projecten. Anders dan voorheen staat de huidige call ook open voor ondernemers uit de agrarische sector. De regeling staat onder auspiciën van het TKI Agri&Food.

Informatie en indienen

Kijk voor meer informatie op de website van Agri&Food. Hier zijn ook de aanvraagformulieren te downloaden.

Meer informatie over AgriFood Capital:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!