STORM-project studenten TU/e gaat van start

  • Innovatie & MVO
  • Bron: RegioinBedrijf

Studenten van de TU/e zijn zondag begonnen met hun wereldreis in 80 dagen per elektrische motorfiets. Op het Septemberplein in Eindhoven gingen de studenten van start. Oud-premier Balkenende sprak de studenten voor de reis nog toe.

STORM-project studenten TU/e gaat van start

Foto: Bart van Overbeeke

De 26.000 kilometer worden gereden met twee zelf ontwikkelde en gebouwde motoren, genaamd STORM. Het doel van het project is om in 80 dagen de wereld rond te gaan met 's werelds eerste elektrische toermotorfiets. Wereldwijd laat het team van 23 studenten zien dat elektrische mobiliteit niet slechts een langetermijnvisie is, maar een realiteit.

De reis voert over het noordelijk halfrond, beginnend in Europa richting Centraal-Azië waarna in Noord-Amerika de trip wordt vervolgd alvorens de laatste etappe van Parijs terug naar Eindhoven wordt verreden. Op 2 november moet het team zijn teruggekeerd met de motorfiets die 360 kg weegt en 380 kilometer op een acculading kan rijden.

Aandrijfassen door Van Eijk Transmissie 

Op de eerste dag kwamen de motoren langs het kantoor van Van Hoof Groep. Dat komt omdat Van Eijk transmissie, onderdeel van de Van Hoof Groep, meewerkte aan de ontwikkeling van de elektrische motor STORM. Bij Van Eijk Transmissie zijn de aandrijfassen gemaakt van de motor gemaakt en is daarmee een van de partners van STORM Eindhoven.

Meer informatie over HOOF GROEP B.V., VAN:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Technische Universiteit Eindhoven:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!