Strategische locatie Damco in Nederland

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BOM

Wereldwijde logistieke dienstverlener Damco heeft een nieuw commercieel kantoor geopend in Eindhoven. Het nieuwe kantoor bevindt zich op een belangrijke strategische locatie in Noord-Brabant.

Strategische locatie Damco in Nederland

De thuishaven van een van de meest toonaangevende hightech centra van Europa en van meer dan 1.500 bedrijven. Eindhoven is ook een belangrijk centraal punt voor de bestaande klanten van Damco, die zich vooral bevinden in de lifestyle-, technologische en industriële sector.

Damco's nieuwe locatie is centraal gelegen in de Brainport-regio, tussen de havens van Rotterdam en Antwerpen en het Duitse Ruhrgebied, waardoor een aantal belangrijke (potentiële) klanten, vervoerders en leveranciers uitstekend bereikbaar zijn. Het kantoor in Eindhoven bevindt zich ook dicht bij het recentelijk uitgebreide Barge Terminal Tilburg.

Het nieuwe commerciële kantoor richt zich op supply chain management en vrachtvervoersdiensten. Er komen vier logistieke experts te werken, onder leiding van Jeffrey van Vianen, die uitgebreide kennis en ervaring heeft opgedaan op het gebied van lucht- en zeevervoer en oplossingen met betrekking tot supply chain management. Van Vianen vertelt: "De zoektocht naar een nieuw kantoor werd gefaciliteerd door BOM Foreign Investments en haar partners, de Netherlands Foreign Investment Agency en Brainport Development. BOM heeft ons voorzien van zeer nuttige informatie over demografie, sectoren en markten, wat ons veel tijd en moeite heeft bespaard."

Jean-Baptiste Elslander, Damco's Chief Commercial Officer voor de Benelux, zei over de opening van het kantoor: "Onze ambitie is om de komende jaren onze aanwezigheid wereldwijd significant uit te breiden. De opening van het kantoor in Eindhoven is onderdeel van die ambitie. We kijken voortdurend naar de manier waarop onze organisatie is ingericht en hoe we dit kunnen verbeteren, zodat we flexibel blijven en snel kunnen reageren op de markt. Op die manier kunnen we onze solide producten en diensten snel leveren."

Over Damco

Damco, een van 's werelds meest toonaangevende logistieke dienstverleners (3PL), is gespecialiseerd in het leveren van oplossingen op maat voor vrachtvervoer en supply chain management. De onderneming heeft meer dan 300 kantoren in meer dan 100 landen en heeft ruim 11.000 mensen in dienst. In 2014 had Damco een netto omzet van USD 3,2 miljard en verwerkten ze 2,9 miljoen TEU aan zeevracht- en supply chain management-volumes, evenals 190 duizend ton luchtvracht. Damco is onderdeel van de Maersk Group.

Over de BOM

De Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) spant zich in voor een innovatieve en veerkrachtige Brabantse economie met duurzaam concurrentievermogen binnen een globaliserende wereld. De accenten in het beleid liggen op de economische topclusters, cross-overs tussen deze clusters, en het verbinden van deze clusters met maatschappelijke opgaven.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!