Streekweb schept kansen voor recreatieondernemers én werklozen

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Start Foundation

Streekweb biedt kleine lokale bedrijven een nieuw digitaal platform om op recreatie en toerisme gerichte producten en diensten aan de man te brengen. Tegelijk biedt het initiatief werk aan herintreders en langdurig werklozen. Vandaag gaat de website online.

Streekweb schept kansen voor recreatieondernemers én werklozen

Zeven personen die een jaar geleden nog zonder werk zaten, hebben nu een contract met de in Tilburg gehuisveste start-up. Nog eens vier anderen hebben een freelancecontract. De eerste tachtig ondernemers en vier gemeentes zijn inmiddels aangehaakt. Maatschappelijk investeerder Start Foundation en Starterslift financieren Streekweb vanwege de respectievelijk sociale en technische innovatie.

Streekaanbieding op maat

Streekweb wijst toeristen en streekbewoners de weg naar bijzondere lokale ondernemingen. De techniek achter de site, waar ruim een jaar aan werd gewerkt, is een intelligent systeem dat een dagje uit samenstelt op basis van de interesses van de gebruiker. Als kers op de taart volgt een aantrekkelijke korting. Horeca, B&B’s en aanbieders van workshops tot themaparken kunnen zich voor een klein maandbedrag presenteren. Ook streekmusea en lokale producenten, zoals een aspergekweker en een likeurstokerij, zijn inmiddels op de site te vinden. 

Vliegende start

In het gebied tussen Roosendaal, Woensdrecht, Bergen op Zoom en Steenbergen – de zogenaamde Brabantse Wal – zijn de eerste tachtig ondernemers in zee gegaan met de start-up, die bij externe financiers, sociaal investeerder Start Foundation en Starterslift, een bedrag van € 200.000,- ophaalde. “Omdat er meteen al zeven mensen uit de bijstand aan de slag kunnen, is dit wat ons betreft de échte social deal”, aldus Doesje Fransen van Start Foundation. Het geld van Start Foundation wordt gebruikt om mensen zonder werk – bij Streekweb spreken ze liever over ‘talentvolle thuiszitters’ – te trainen en ze als online media- en salesmedewerkers aan de slag te laten gaan. Starterslift financiert vanwege de innovatieve technische webarchitectuur.

Uitdagend werk

De 55-jarige Joyce Hakker uit Steenbergen is een van de mensen die op deze manier weer de weg naar de arbeidsmarkt vonden. In 2011 beëindigde een reorganisatie haar 21-jarig dienstverband bij Holland Casino. Ze hoopte snel weer aan de slag te kunnen, maar dat viel tegen. Nul-urencontracten in o.a. de thuiszorg was waar ze genoegen mee moest nemen. “Via een netwerkborrel kwam ik in contact met Streekweb. En dat klikte meteen. Ik heb een intensieve salestraining gehad, en sinds januari heb ik een contract voor een half jaar. Mijn werk is interessant en uitdagend. Het contact met lokale ondernemers is leuk en leerzaam en ik vind het heerlijk om te puzzelen hoe ik ondernemers en consumenten nog beter kan koppelen.”

Lokaal staat centraal

De inzet van lokale salesmedewerkers is voor Streekweb essentieel, omdat ze zo dicht mogelijk bij het lokale bedrijfsleven willen staan. Voor de werving van plaatselijke kandidaten werken ze nauw samen met gemeentelijke sociale diensten. Binnen twee jaar denkt het bedrijf alle aantrekkelijke toeristische gebieden van de provincie Noord-Brabant in kaart te hebben, en daarmee dan zo’n dertig mensen aan het werk te hebben. Bij succes volgt een landelijke uitrol.

Meer informatie over Starterslift:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!