Strijd barst los: Wie is de Brabantste Brabander?

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De strijd om de Brabant Awards 2012 is los gebarsten. Het gaat om een spannende zoektocht naar de Brabantste Brabander. Er zijn drie awards: voor de Brabantste Brabander, de Brabantste student en het Brabantste bedrijf.

Strijd barst los: Wie is de Brabantste Brabander?

Brabanders zijn bijzondere mensen. Ze zoeken slimme oplossingen, ondernemen met lef en werken graag samen. Maar ze zijn ook Bourgondisch, gastvrij en gemoedelijk. Brabanders combineren moeiteloos de harde én zachte kanten van het leven. Juist deze bijzondere combinatie staat centraal bij de Brabant Awards.

Succesverhalen

Hollander, Fries of Brabander: iedereen kan op de website van de Brabant Awards een bijzondere Brabander of een bijzonder Brabants bedrijf nomineren. Dat kan tot 15 april. Wie in je omgeving oogst bewondering? Op wie ben je trots? Hij of zij kan weleens een goede kandidaat voor de Brabant Awards zijn! Als de kandidaat of het bedrijf maar succesvol is mét een zachte g.

Een deskundige vakjury kiest uit de nominaties vier finalisten per categorie. Deze finalisten strijden vervolgens om de felbegeerde awards. Dat doen ze door zo veel mogelijk stemmen te verzamelen op de website. Degene met de meeste stemmen wint vrijdag 25 mei - de dag van de grote finale - een Brabant Award 2012!

Deskundige jury
De jury bestaat uit zes succesvolle Brabanders die uitblinken op hun eigen terrein; tv-persoonlijkheid en theaterproducent Albert Verlinde, cabaretier Leon van de Zanden, ondernemer en oprichter van o.a. Babyliss en Princess Aad Ouborg, zakenvrouw en eigenaar van Search advies- en ingenieursbureau Anne- Marie Rakhorst, hoogleraar aan de TU Eindhoven Theo Salet en hoofdredacteur a.i. van het Brabants Dagblad Ton Rooms. Bert Pauli, gedeputeerde Economische Zaken & Bestuur van de provincie Noord-Brabant, is voorzitter van de jury.

Brabantse sfeer
Albert Verlinde: ‘Brabant bruist van de energie! Het is echt een ondernemende en vernieuwende regio. We zoeken als jury ook naar de ‘verborgen’ succesverhalen, verhalen die we nog niet kennen. En wat ook belangrijk is: je hoeft niet per se een bekende Brabander te zijn om succes te hebben en genomineerd te worden. Ik ben dus erg benieuwd naar de kandidaten. Ik zou zeggen: laat de nominaties maar binnenstromen!’

Aad Ouborg: ‘De Brabant Awards zijn een initiatief naar mijn hart. Want mijn huidige bedrijven onder de Ouborg Group zijn net als mijn voormalige eigen bedrijven Babyliss en Princess, ook een voorbeeld van een Brabants succes. Waar ik vooral op ga letten is of een persoon of bedrijf creatief, vernieuwend is en nieuwe paden durft in te slaan. Tegelijkertijd wil ik natuurlijk óók die befaamde, typische Brabantse sfeer proeven. Juist die combinatie maakt het spannend!’
   
Sterk Brabant

Merk Brabant is initiatiefnemer van de Brabant Awards, in samenwerking met Stichting Brabant Onderneemt. Doel van Merk Brabant is het versterken van het imago, zowel nationaal als internationaal, van Brabant als aantrekkelijke regio voor bedrijven, toeristen, (potentiële) werknemers en studenten.

Alle informatie over de Brabant Awards 2012 vind je op www.brabantawards.nl. De wedstrijd volgen kan via Twitter @ddjab of #BrabantAwards en via Facebook ‘dan denk je aan Brabant’.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!