Strijd om beste innovatie agri, food en feed is begonnen

  • Agrofood & Biobased
  • Bron: Syntens

De inschrijving voor de 2013 editie van de Food Valley Award, een initiatief van Food Valley, is geopend. De prijs vertegenwoordigt de innovatie met meerwaarde voor de agri, food en feed sector en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest begeerde en prestigieuze innovatieprijzen in Nederland.

Strijd om beste innovatie agri, food en feed is begonnen

Food Valley Award 2013

Het is de negende keer dat de Food Valley Award wordt uitgereikt. In 2012 won Solynta de prijs voor zijn nieuwe gepatenteerde hybridemethode die aardappelveredeling in een stroomversnelling brengt. "Het winnen van deze prijs is geweldig. We zijn nu in een fase beland dat het zo goed gaat dat we op zoek zijn naar partners en daarbij helpt het winnen van zo'n prijs enorm", aldus Pim Lindhout, hoofd Research & Development Solynta.

De genomineerden en de uiteindelijke winnaar worden bepaald door een onafhankelijke vakjury. De jury beoordeelt de inzendingen op het innovatieve karakter en de economische haalbaarheid. Daarnaast kan ook de originaliteit en/of mate van samenwerking binnen het project of initiatief door de jury beloond worden.

De Award wordt uitgereikt tijdens de jaarlijkse Food Valley Expo die dit jaar op 24 oktober plaatsvindt in het Hotel en Congrescentrum Papendal te Arnhem. De prijs bestaat uit een promotiefilm van de innovatie (ook voor de genomineerden), een kunstwerk, een certificaat en een tweejarig gouden lidmaatschap van de Food Valley Society. Daarnaast zal er ruime publicitaire aandacht zijn voor de genomineerden en de winnaar.

Direct aanmelden of een innovatie voordragen kan via http://www.foodvalleyaward.nl/. Hier is ook meer informatie te vinden over deelname, de vakjury, de criteria en de innovaties van eerdere winnaars en genomineerden. Inzendingen dienen uiterlijk 10 mei 2013 te zijn ontvangen door Food Valley.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!