Structuurvisie N340/N48 wint prijs voor beste statenvoorstel

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Provincie Overijssel

Het statenvoorstel Structuurvisie N340/N48 van Gerard van Weerd is woensdag verkozen tot beste statenvoorstel 2009 van Overijssel.

Structuurvisie N340/N48 wint prijs voor beste statenvoorstel

De jury, bij monde van juryvoorzitter Krijn Lock was zeer gecharmeerd van de werkzaamheden van Gerard van Weerd en zijn team. Lock: "Het voorstel liet de Staten een oprechte politieke keuze vrij, los van de coalitie. En dat is een uitstekende prestatie voor een ambtenaar"

De andere genomineerden voor de prijs waren Herbert Bos met Masterplan voor de Vecht en John Koopman met Investeren in Overijssel. Het Masterplan voor de Vecht kreeg de complimenten voor het uitstekende ontwerpbesluit. Over Investeren in Overijssel zei de jury: "De commissie was onder de indruk van de creativiteit om met de naderende financiële klappen een helder en politiek voorstel vanuit het niets te produceren."

Een jury bestaande uit Statenleden heeft zich gebogen over de vraag wie voor de prijs van het beste statenvoorstel 2009 in aanmerking kan komen. De jury bestaat uit: Eric Smeenk (SP), Klaasje Huisman (CU), Herman Mensink (CDA), Henk Heskamp (PvdA) onder voorzitterschap van Krijn Lock (VVD). Deze jury heeft gekeken naar o.a.: duidelijk dictum, toelichting op de positie en bevoegdheden van PS, gegeven alternatieven en financiële dekking.

De prijs voor het beste statenvoorstel is een initiatief van de Agendacommissie van Provinciale Staten van Overijssel. Het afgelopen jaar heeft de Agendacommissie aandacht besteed aan de kwaliteit van statenstukken. Om hier op een positieve manier meer bekendheid aan te geven, heeft de Agendacommissie besloten om de prijs voor het beste statenvoorstel nieuw leven in te blazen.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!