Student van Saxion wint prijs voor beste idee ter bevordering van duurzame energie

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Saxion Hogeschool

Het project werd uitgevoerd in het kader van het Saxion Honours programma Factory of the Future. De prijs werd uitgereikt tijdens het Gasterra congres.

Student van Saxion wint prijs voor beste idee ter bevordering van duurzame energie

Studente Bouwtechnische Bedrijfskunde Suzanne Schuurs heeft samen met haar team de GasTerra Transitie internetprijs gewonnen.

Zij kregen met hun idee ‘Van gasput naar warmtebron’ een flinke meerderheid van de online stemmen en winnen hiermee maar liefst EUR 10.000. De verschillende prijzen werden gisteren uitgereikt tijdens het jaarlijkse GasTerra congres in Burgers Zoo Arnhem. De GFT vreter van Hogeschool Arnhem en Nijmegen won de eerste prijs. Volgens de jury was dit het beste idee op het gebied van duurzame energie.

'Oude' gasputten
Het Saxionteam bestaat naast Suzanne uit Rogier ten Kate, student Commerciële Economie aan de Hogeschool Utrecht, en Pieter Sassen en Thomas Toussaint, twee studenten Pharmacie aan de Universiteit Utrecht. Zij volgen allemaal het Saxion Honours programma Factory of the Future. In dit excellentietraject werken studenten van zowel Saxion als de Universiteit van Utrecht samen met medewerkers uit bedrijven aan een radicale verduurzamingslag binnen de betrokken bedrijven. Met medewerking van Jangerrit Grooters van het bedrijf Tebodin uit Hengelo is het team tot het idee gekomen voor het opwekken van energie uit “oude” gasputten. Deze gasputten zijn vaak kilometers diep en door deze te vullen met water wordt er natuurlijke warmte gewonnen. Deze warmte wordt omgezet naar elektriciteit

Meer informatie over Saxion Hogescholen:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!