Studenten aan de slag met producten voor duurzaam gezinsleven

  • Innovatie & MVO
  • Bron: Fhealinc

Vijf groepen studenten van Avans Hogeschool en het Koning Willem I College gaan tijdens de eerste Innovation in a Week (IIAW) in Noordoost-Brabant, van 9 tot en met 16 november, producten bedenken en ontwikkelen voor een duurzaam gezinsleven.

Studenten aan de slag met producten voor duurzaam gezinsleven

Met die producten kunnen huishoudens bijvoorbeeld energie besparen, of krijgen gezinsleden meer tijd voor elkaar. De deelnemende studenten doen praktijkervaring op en verdienen tegelijkertijd studiepunten voor hun curriculum tijdens IIAW, dat enkele keren per jaar gaat plaatsvinden. OndernemersLift Noordoost-Brabant heeft het initiatief genomen en werkt samen met Ministerie van Nieuwe Dingen, Starterslift, Avans Hogeschool en het Koning Willem I College.

OndernemersLift initieert IIAW in Noordoost-Brabant naar aanleiding van de wens van Avans Hogeschool en het Koning Willem I College om studentondernemerschap te stimuleren. Succesvolle producten spreken studenten aan en stimuleren hen om ook het ondernemerspad op te gaan, is de gedachte. Ook Starterslift ziet kansen in deze nieuwe aanpak om de ondernemerslust te stimuleren. Het projectteam bestaat uit directeur Marjolein Rojo van OndernemersLift, docenten van Avans Hogeschool en het Koning Willem I College en Jan-Hein van Twist en Robert Wit van Ministerie van Nieuwe Dingen. De vijf studententeams bestaan ieder uit vijf deelnemers, vier hbo’ers en een mbo’er.

Om mee te mogen doen moeten zij een motivatiebrief geschreven en een cv ingediend. De docenten maakten de selectie. De hbo-deelnemers komen van de Academie voor Marketing, Academie voor Financieel Management, de Academie voor Management en Bestuur, Academie voor Industrie en Informatica en Academie voor Bouw en Infra.

Meer informatie over Koning Willem I College:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!