Studenten bedenken innovatieve ideeën voor Fujifilm

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Avans Hogeschool

In teams wordt er gedurende drie maanden gewerkt aan nieuwe businessmodellen op basis van de technologieën van de multinational. Er nemen 20 Avansstudenten deel aan de Fujifilm Future Challenge 2016.

Studenten bedenken innovatieve ideeën voor Fujifilm

Het initiatief kwam tot stand in samenwerking met Avans Hogeschool en andere onderwijsinstellingen. In totaal doen er zo’n 30 studenten mee, naast Avans afkomstig van de Technische Universiteit Eindhoven en de Universiteit Tilburg.

Het beste idee krijgt als beloning de Fujifilm Future Challenge Award 2016. Het team wint bovendien een geheel verzorgde reis naar Barcelona, waar zij hun winnende nieuwe businessvoorstel aan het management van Fujifilm presenteren.

Eerst bedrijfsbezoek, daarna oriëntatie

De studenten brachten vandaag een bezoek aan de multinational. Ze kregen een rondleiding in de Open Innovation Hub en leerden meer over de technologieën van het bedrijf. Daarna gingen zij met hun team aan de slag voor een eerste oriëntatie.

Toegang tot technologische specialisten Fujifilm

De studenten krijgen de komende maanden toegang tot technologische specialisten van Fujifilm. Ze worden gecoacht door hun universiteit of hogeschool hoe zij nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen, bij klanten toetsen en verder uitwerken.

Open Innovative Hub 

Fujifilm opende eerder dit jaar de Open Innovatie Hub, waar het bedrijf samen met partners continu op zoek is naar samenwerking om nieuwe producten gezamenlijk te ontwikkelen. In de zoektocht naar innovatie zijn ook frisse ideeën van studenten een verrijking. Voor studenten is de challenge vooral heel leerzaam. Ze krijgen een kijkje in de technologische keuken van een multinational en krijgen te maken met alle facetten van innovatie en ondernemerschap.

Meer informatie over VERWIJDERD:

Bekijk het complete bedrijfsprofiel

Meer informatie over Avans Hogeschool:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!