Studenten De Groene Campus aan het werk in de praktijk

  • Onderwijs & Training
  • Bron: De Groene Campus

Afgelopen week hebben mbo studenten van De Groene Campus in Helmond aan allerlei projecten gewerkt op verschillende buitenlocaties in de regio.

Studenten De Groene Campus aan het werk in de praktijk

Studenten van de Tuin, Park en Landschap opleiding zorgden voor de complete uitvoering van diverse  groenprojecten en studenten van de opleiding Dierverzorging knapten in Nuenen de dierenverblijven van Dierenrijk op.

Het doel van de projecten is dat leerlingen zich in een praktijksituatie bewust worden van alles wat er bij het uitvoeren en het laten slagen van een project komt kijken. Het blijken geschikte en vooral ook boeiende praktijksituaties om de juiste beroepshouding te ontwikkelen. Tuin, Park en Landschap studenten zijn deze week verantwoordelijk om groenprojecten van verschillende opdrachtgevers van a tot z uit te voeren. Vanuit een stuk ontwikkeling en voorbereiding, wordt uiteindelijk gestart met de uitvoering. Het contact met de klant staat hierbij ook centraal.

Arjan De Brouwer uit Lierop zit in het derde en laatste jaar van de Tuin, Park en Landschap opleiding op niveau 3. Samen met Paul Dillen uit Veldhoven,  Robin Manders uit Asten en de allebei uit Someren afkomstige Bart Rijkers en Lucas de Bruijn, is hij in zijn eigen dorp bezig met het aanleggen van een gazon in Park Lierop.  Terwijl twee andere werklieden uit zijn groep een houten paal bewerken met een zaag, is hij druk in de weer met een hark en een kruiwagen. ‘Deze week hebben we een haag geplaatst en nu zijn we nog bezig met het vlak maken van een stuk grond. Dat wordt straks met gras ingezaaid’, vertelt hij. Zo nu en dan komt een docent kijken hoe het project verloopt en instrueert hij de jonge hoveniers. Vierdejaars studenten zijn onder andere verantwoordelijk voor het bestellen en de aanvoer van het benodigde gereedschap en plantmateriaal, zodat elke project draaiende kan worden gehouden. Noemenswaardig is dat vorig jaar in het kader van  het Idop project 'Het Groene Dorpshart' studenten van de Hogeschool van Hall Larenstein en de Groene Campus in Helmond een plan gemaakt voor de inrichting van het dorpshart en park. De jonge hoveniers in opleiding krijgen met dit project nu ook de kans om de plannen tot uitvoering te brengen en via  uitvoering en onderhoud hun vakmanschap te leren.

Verderop in Nuenen zijn veertig eerstejaars studenten van de opleiding Dierverzorging bezig met het opknappen van dierenverblijven in Dierenrijk. Elk dierenverblijf wordt onder handen genomen door een groepje studenten. De eerstejaars leerlingen hebben de opdracht gekregen om een optimalisatieplan voor de verblijven te schrijven dat zich richt op de natuurlijke leefomgeving, dierlijk gedrag, klimaat en regelgeving omtrent huisvesting. Aanbevelingen richting Dierenrijk worden onder toeziend oog van docenten vervolgens verwerkt in een maquette of sketch up die wordt gepresenteerd aan de dierverzorgers van het dierenpark.

Derdejaars studenten van De Groene Campus worden ingezet om de eerstejaars studenten te begeleiden. Zij ontwikkelen hierdoor competenties zoals instrueren en leiding geven.
Jessie Vonk uit Wanroij en Ashley van Eijk uit Asten zijn ondergebracht bij het verblijf van de tijgers. Ze planten onder meer nieuwe bomen en richten de natuurlijke leefomgeving opnieuw in. Ze zijn zelfs al in de kooien van de tijgers geweest. ‘We krijgen dan te horen hoe je moet gaan staan, zodat de tijger niet schrikt’, vertellen de aankomende dierverzorgers.  

Meer informatie over Groene Campus, De :

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!