Studenten innoveren de toekomst

  • Onderwijs & Training
  • Bron: Syntens

Onder het motto “studenten innoveren de toekomst”, heeft de jury de genomineerden voor de Kennisbruggen Innovatieprijs 2012 bekendgemaakt. Deze jaarlijkse prijs gaat naar de student of groep studenten die met een innovatieve stage- of afstudeerresultaat de mkb-ondernemer helpt innoveren.

Studenten innoveren de toekomst

Studenten die een opdracht voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) doen, zien direct resultaat doordat de ondernemer hun ideeën concreet vertaalt naar een innovatief product of proces. Wie er met de prijs naar huis gaat bepaalt het publiek via live voting op 29 november tijdens de Bedrijvendag op de Haagse Hogeschool (locatie Delft).

De Kennisbruggen Innovatieprijs heeft inmiddels de waarde van een kwaliteitskeurmerk verkregen. De jury selecteert op basis van vaste criteria drie genomineerden en brengt deze drie vooraf op de hoogte zodat zij (en hun ondernemer) zich goed kunnen voorbereiden op hun presentatie. Op 29 november zullen de drie kandidaten op het podium van de Haagse Hogeschool pitchen. Direct daarna kan het publiek via sms stemmen. De score wordt live in beeld gebracht en is dus spannend voor de student, de ondernemer en natuurlijk de supporters. De eerste prijs is een iPad mini per persoon, tweede en derde prijs is een iPod Nano p.p.

Genomineerden

De genomineerden zijn:

  • Take it to the Next level: Afstudeeronderzoek Kevin Verkaik (Opleiding Communicatie Hogeschool Rotterdam) voor Next Schoorsteensystemen B.V.
  • Scenarioplannig, Wijzer in de toekomst: Afstudeeronderzoek Jeffrey van ’t Kruis (Opleiding Logistiek en Technische Vervoerskunde Hogeschool Rotterdam) voor Bas Kooy Transport
  • Stapelaar: Projectonderzoek door Simon Redering, Eduard Visser, Michael Linder, Jens van Zon, Levy Muis (Opleiding Werktuigbouwkunde Haagse Hogeschool) voor Mobile Containing B.V.

Dit jaar wordt ook een publieksprijs uitgereikt. Om hier een kans op te maken dienen de studenten zich aan te melden via aanmelder.nl en hun studentenkaart mee te nemen op de dag zelf. De prijs (iPod Nano) wordt dan verloot onder het aanwezige publiek.
Kom en stem op je favoriete kandidaat! De toegang is gratis. Mensen kunnen zich aanmelden op www.aanmelder.nl/innovatieprijs2012  Op Facebook Kennisbruggen staat altijd het laatste nieuws.

Kennisbruggen

Kennisbruggen is een gezamenlijk project van Syntens Innovatiecentrum en de Kennisalliantie dat gesubsidieerd wordt door de Europese Commissie. Kennisbruggen verbindt de studenten met het MKB voor nieuwe kennis en innovatie.
Voor informatie over Kennisbruggen: www.kennisbruggen.nl

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!