Studententeam Inmotion zet derde record op naam bij Circuit Assen

Studententeam InMotion heeft dit jaar voor de derde keer op rij een elektrische ronde record op hun naam weten te zetten. Dat meldt Brainport Eindhoven.

Studententeam Inmotion zet derde record op naam bij Circuit Assen

Op het TT Circuit Assen, dat plaatsvondt op 21 juli jongstleden, wist het team tijdens de 'Experience Electric Day' een verbluffende tijd van 1:43:059 te bemachtigen. Kortom: hun snelheidsduivel, de elektrische InMotion IM/e, heeft weer bewezen de snelste te zijn.

Studententeam InMotion

InMotion is een team bestaande uit alleen studenten die gezamenlijk werken om de elektrische mobiliteit te verbeteren. Dit zullen ze gaan doen door in de toekomst deel te nemen aan de 24 uur van Le Mans met een volledige elektrische raceauto. Op deze manier laat InMotion zien dat elektrisch rijden zowel snel als betrouwbaar is op lange afstanden. De klasse waar InMotion op doelt in de 24 uur van Le Mans, is de Garage 56. Deze klasse laat één auto per jaar toe die dan vrijgesteld is van technische restricties. Perfect voor ambitieuze studenten om zo hun innovatie en creativiteit te uiten.

De snelste elektrische auto

Omdat een elektrische endurance auto lastig te bouwen is en InMotion de eerste is in deze categorie, kiest het studententeam ervoor om in stappen te werken. Daarom hebben ze eerst de IM/e gebouwd, een elektrische formule auto. Deze auto is nu de snelste elektrische auto op maar liefst drie circuits: Circuit Zandvoort, Circuit Zolder, en nu ook TT Circuit Assen. Met alle kennis, ervaring, en partners die ze hebben opgedaan, gaat InMotion positief de toekomst tegemoet.

Road to le Mans

De volgende grote milestone op hun ‘Road to Le Mans’ zal onthuld worden in September. Wat dit precies is, blijft voor nu nog geheim. Echter, op hun social media posten ze soms sneak previews en het belooft weer spectaculair te worden.

Meer informatie over Brainport Eindhoven:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!