Subsidie via ‘Excelleren in Brabant’ volledig benut

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: BZW

Via het initiatief ‘Excelleren in Brabant’ konden mkb-bedrijven gebruikmaken van een tegemoetkoming in de ontwikkel- en opleidingskosten van hun medewerkers. Wegens overweldigende belangstelling is de aanvraagperiode inmiddels gesloten.

Subsidie via ‘Excelleren in Brabant’ volledig benut

Zeker 300 Brabantse mkb-bedrijven zijn door Excelleren in Brabant in staat gesteld om een impuls te geven aan de verdere ontwikkeling van hun medewerkers en van de onderneming. Ondernemers hebben deze mogelijkheid aangegrepen om vakkennis, onderlinge samenwerking en organisatievermogen van ongeveer 3000 medewerkers op een hoger plan te brengen. Tegemoetkoming in de helft van de kosten voor ontwikkeltrajecten bood ondernemers de mogelijkheid om dergelijke trajecten groter of versneld uit te voeren. ‘Excelleren in Brabant gaf ons een stevige duw in de rug om nog actiever met leren en ontwikkelen bezig te zijn!’, aldus een van de ondernemers.

Ondersteuning bij opleidingskosten

Excelleren in Brabant is een initiatief van de Brabantse werkgeversorganisaties BZW, ZLTO en MKB-Brabant, dat mede mogelijk gemaakt is door de provincie Noord-Brabant. Vanaf 1 januari 2013 hebben mkb-bedrijven de gelegenheid gekregen om ondersteuning aan te vragen om de helft van de ontwikkel- en opleidingskosten van hun medewerkers te financieren. Door het grote aantal aanvragen is op 23-10-2015 het punt bereikt waarop het totaal beschikbare budget is toegekend en er derhalve geen nieuwe aanvragen in behandeling kunnen worden genomen.

Kleine MKB-ers

"Het project is er uiteindelijk in geslaagd op een laagdrempelige manier op de werkvloer een gesprek te laten ontstaan over leren en ontwikkelen vanuit het strategisch belang van het bedrijf, en dat bij een groep (kleinere) mkb-ondernemers die vaak niet bereikt worden in dergelijke projecten.", aldus Anne Zouridis-Veldhoven, manager belangenbehartiging van BZW. "De overweldigende belangstelling heeft helaas als keerzijde dat de bodem van het vat eerder in zicht kwam dan vooraf verwacht en niet alle aanvragen gehonoreerd kunnen worden".

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!