home » nieuws » Bouw »

Subsidie voor energieneutrale woningen en nieuwbouw

  • Bouw
  • Bron: Gemeente Maasdonk

Vanaf 1 februari 2013 is het ook voor de projectbouw mogelijk om gebruik te maken van de regeling Vlagheidefonds voor Duurzame Energie.

Subsidie voor energieneutrale woningen en nieuwbouw

Sinds 2001 voert de gemeente Sint-Michielsgestel voor de deelnemende gemeenten de regeling Vlagheidefonds voor Duurzame Energie uit. Hierdoor zijn bijdragen mogelijk voor de aanschaf van duurzame energievoorzieningen (zonneboilers, warmtepompen, douchewaterwarmteterugwinning, windmolens) in bestaande woningen. Hiervoor zijn beperkte gemeentelijke budgetten beschikbaar.

De deelnemende gemeenten zijn Bernheze, Boxtel, Cuijk, Haaren, Heusden, Maasdriel, Maasdonk, Schijndel, ’s-Hertogenbosch, Sint Anthonis, Sint-Michielsgestel, Sint-Oedenrode, Veghel, Vught, Oss en Uden.

Bijdrage energieneutrale projectwoningen

Vanaf 1 februari 2013 is een bijdrage mogelijk voor de projectbouw met name voor woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars) die nieuwbouw woningen bouwen in de deelnemende gemeenten. Als in één project (=bestemmingsplan) minimaal vier woningen gebouwd worden met een energieprestatie gelijk of lager dan de helft van de geldende norm (nu 0,6) hiervoor, komt de bouwer in aanmerking voor een bijdrage van 4.000 euro per woning. Is de energieprestatie gelijk aan nul, dan komt de woning in aanmerking voor een bijdrage van 8.000 (daar tussen in weer naar rato). De bijdrage wordt verstrekt voor maximaal 10 woningen binnen één project. Zijn er meer woningen in één project, die aan de criteria voldoen, dan wordt alleen een bijdrage verstrekt voor de 10 woningen, die het minste energie verbruiken.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!