Subsidie voor Het Nieuwe Werken

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Accountancy nieuws

Vanaf 3 oktober kunnen bedrijven een subsidie van € 18.000,- aanvragen om een externe adviseur in te huren om het "Nieuwe Werken" door te voeren. Voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie is dat de adviseur een project uitvoert waarmee bedrijfsprocessen worden verbeterd of de duurzame inzetbaarheid wordt vergroot.

Subsidie voor Het Nieuwe Werken

In totaal stelt de overheid € 24 miljoen beschikbaar. Dit meldt Mazars in de Nieuwsbrief Lonen. Procesverbetering is het binnen de arbeidsorganisatie(s) verbeteren, herschikken en innoveren van bedrijfsprocessen. Duurzame inzetbaarheid ziet toe op het stimuleren van regionale en intersectorale arbeidsmobiliteit van werknemers, arbeidstijdenmanagement, het bevorderen van gezond, vitaal en veilig werken, of het bevorderen van zelfredzaamheid op de werkvloer. Door te innoveren op deze thema’s wil het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de arbeidsproductiviteit binnen organisaties vergroten.

De administratieve lasten zijn volgens het ministerie beperkt; de subsidie kan simpel en snel worden aangevraagd en afgerekend. Daarmee is de subsidie ook aantrekkelijk voor mkb-bedrijven. De subsidie kan worden aangevraagd tot en met 31 december 2012, zolang het budget toereikend is. De aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. De subsidie wordt gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!