Subsidie voor verbeteren veiligheid

  • Financieel & Juridisch
  • Bron: MKB Midden Nederland

Ondanks bezuinigingen, gaat overheid kleine bedrijven helpen bij het verbeteren van de veiligheid.

Subsidie voor verbeteren veiligheid

Ministers Verhagen (Economische Zaken, Landbouw & Innovatie) en Opstelten (Veiligheid en Justitie) hebben vorige week vrijdag besloten om voor de subsidieregeling Veiligheid Kleine Bedrijven (VKB-regeling) €10 mln. beschikbaar te stellen.

Ondernemers kunnen een onafhankelijke advies aanvragen voor het verbeteren van hun beveiliging voor een maximale bijdrage van €300 van de overheid, afgestemd op branche en onderneming. Voor deze ‘scan’ is drie miljoen euro beschikbaar. Dat betekent dat na 10.000 aanvragen de pot leeg zal zijn. De overige €7 mln. is bestemd voor het treffen van de aanbevolen maatregelen. Bedrijven krijgen van dit investeringsbedrag 50 procent, tot een maximum van €700 per bedrijf, vergoed. De tegemoetkoming voor de scan en aanbevolen maatregelen is beschikbaar voor ondernemingen met maximaal vijf vestigingen, met elk maximaal tien medewerkers.

De subsidie aanvragen voor de scan kan vanaf 1 februari tot en met 1 december 2011 bij Agentschap NL (www.senternovem.nl/veiligheidkleinebedrijven/). Aanvragen voor de subsidie voor de maatregelen kunnen worden ingediend vanaf 1 februari 2011 tot en met 1 juni 2012. Voor meer informatie en een lijst van goedgekeurde objectieve adviseurs kunnen ondernemers ook terecht op www.stavoorjezaak.nl. Omdat de regeling op 1 februari in gaat kan het zijn dat de websites nog niet zijn aangepast voor die tijd.

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn tevreden dat ondernemers ook in 2011 gebruik kunnen maken van de VKB-regeling. ‘Voorkomen van overvallen of diefstal kost aanzienlijk minder dan de hele keten van opsporing, vervolging en straffen. Nog afgezien van mogelijke fysieke en emotionele schade.’ De koepels adviseren daarom de branches om gedurende het jaar meerdere malen aandacht te besteden aan deze (relatief simpele!) subsidie.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!