Subsidie voor Zeeuws Kenniscentrum Logistiek

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: impulszeeland

Bundeling van goederenvervoerstromen, verhogen van de bezettingsgraad, multimodaliteit, synchromodaliteit en ICT-innovaties zijn de komende jaren de innovatieve trend in de logistieke branche.

Subsidie voor Zeeuws Kenniscentrum Logistiek

Samenwerking tussen de marktpartijen is een kritische succesfactor om innovaties en verbeteringen in deze branche te behalen. Het Zeeuws Kenniscentrum Logistiek (ZKL) wordt hierbij als een onmisbare schakel gezien.

Doelstelling

De doelstelling is dat het ZKL binnen enkele jaren uitgroeit tot een zelfstandig opererende triple helix organisatie. Waarbij het ZKL uitgroeit tot een centrum waar lokale en externe kennis en ervaring door bedrijfsleven, overheid en onderwijs ontwikkeld en gedeeld wordt. Het doel hiervan is excellent logistiek ondernemersklimaat, onderwijs en onderzoek te stimuleren.

Het streven is om de dertig grootste logistieke Zeeuwse partijen, onderwijsinstellingen en Provincie Zeeland aan het ZKL te binden. De organisatie bestaat uit een bestuur met directieleden van Zeeland Seaports, Impuls Zeeland, Hogeschool Zeeland en vijf grote ondernemingen. Daarnaast wordt er een adviesraad geformeerd bestaande uit managers van de grootste logistieke bedrijven.

Meer informatie over Zeeland Connect:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!