Subsidie weer beschikbaar voor verbeteren dienstverlening gemeenten

  • Zakelijke dienstverlening
  • Bron: MKB

Gemeenten kunnen vanaf 30 december a.s. weer gebruik maken van de subsidieregeling voor het Bewijs van Goede Dienst. Dat maakte minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie vandaag bekend. Met dit instrument kunnen gemeenten hun dienstverlening aan ondernemers verbeteren.

Subsidie weer beschikbaar voor verbeteren dienstverlening gemeenten

Van de vorige regeling hebben 144 gemeenten gebruikt gemaakt. MKB-Nederland heeft er bij minister Verhagen op aangedrongen om de regeling te verlengen. Niet alleen worden ondernemers beter en sneller geholpen in deelnemende gemeenten, ervaring leert dat er vooral een cultuuromslag plaatsvindt bij betrokken ambtenaren. Goede dienstverlening aan bedrijven wordt de norm.

De regeling wordt voor het eerst ook opengesteld voor provincies en waterschappen. Er is een vastgesteld bedrag van 800.00 euro beschikbaar op een ‘First come, First serve’ basis. Per deelnemende gemeente kan er maximaal 15.000 euro worden toegekend. MKB-Nederland zal haar lobbykracht inzetten om 50 bedrijfsintensieve gemeenten te overtuigen aan de slag te gaan met het bewijs van goede dienst. Gemeenten kunnen tot 31 december 2012 het bewijs aanvragen.

Bewijs van goede dienst
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben de tien belangrijkste landelijke ondernemerswensen op het gebied van gemeentelijke dienstverlening in kaart gebracht. In samenwerking met gemeenten zijn op basis hiervan 10 normen ontwikkeld. Bijvoorbeeld over het snel verlenen van vergunningen en het goed en tijdig beantwoorden van vragen van ondernemers. Door middel van een meting kunnen gemeenten toetsen in welke mate hun dienstverlening voldoet aan deze normen. Op basis hiervan kunnen gemeenten verbeteracties formuleren. De resultaten van de meting en de verbeteracties kunnen gemeenten vervolgens zichtbaar maken aan het lokale bedrijfsleven met een certificaat Bewijs van Goede Dienst.

Meer informatie over MKB Brabant:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!