Subsidieregeling: Innovatief Ondernemen Toeristisch Overijssel (IOTO)

  • Toerisme & Recreatie
  • Bron: MKB Midden Nederland

Als toeristisch ondernemer weet je dat je continu alert moet zijn. Dankzij internet is de markt transparant geworden. Klanten geven een mening over gastvrijheid en kwaliteit van onze bedrijven. Om te komen tot een sterke meerjarenstrategie in deze turbulente markt kunt u gebruikmaken van een vierjarig innovatieplan dat loopt tot eind 2013.

Subsidieregeling: Innovatief Ondernemen Toeristisch Overijssel (IOTO)

Het initiatief bestaat uit: 125 bedrijfsscans en 100 gesubsidieerde bedrijfsadviezen en top workshops. Het project is bedoeld voor toeristische bedrijven en horeca die dit als hoofdactiviteit uitoefenen:

Hotels, restaurants, conferentieoorden;
Kampeerterreinen;
Dagrecreatiebedrijven zoals sauna's, zwembaden e.d.;
Pretparken, recreatieparken e.d.;
Jachthavens, zeilscholen en bootverhuur;
Staat uw bedrijfstype hier niet bij vul dan een informatieformulier in of neem contact op met de projectleiding.

Naast de individuele trajecten worden hoogwaardige workshops opgezet met topsprekers uit de markt. Ook kunt u in de keuken kijken bij de beste collegabedrijven. Enkele innovatieve marketingprojecten, recreatiecongressen en onderzoeken in de toeristische markt maken het project helemaal af. Ondernemers met ambities zullen als eerste inschrijven zo leert de ervaring in andere provincies. Hoort u hier ook bij?

ln Overijssel werken enthousiaste ondernemers en andere organisaties in een groeiende vrijetijdssector. Ruim 10% van alle banen in Overijssel heeft een relatie met toerisme. Om ook de toekomstige gast te interesseren en te laten genieten van een onweerstaanbaar Overijssel zijn nieuwe initiatieven noodzakelijk. De houdbaarheid van vakantieconcepten wordt korter en korter. De cruciale vraag is dan ook hoe je het bedrijfsrendement voor de toekomst kan verbeteren.
Als ondernemer in de toeristische markt wil je continu weten waar je staat en nog belangrijker waar je kansen liggen. Investeren doe je immer voor een langere periode. Toch is het vanwege de drukke dagelijkse praktijk niet altijd makkelijk om de kansen te zien en vervolgens te verzilveren. Professionele ondersteuning is dan gewenst.

Meer informatie: www.ioto.nl

Het project is ontwikkeld door brancheorganisaties HISWA, KHN en RECRON.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!