Succesvol eerste vacaturecafé in Etten-Leur

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Halderberge

Het Werkplein regio Etten-Leur organiseerde op donderdag 13 februari een succesvol eerste vacaturecafé voor werkzoekenden in De Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur.

Succesvol eerste vacaturecafé in Etten-Leur

In totaal 35 werkgevers uit de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Rucphen, Moerdijk en Zundert presenteerden er hun openstaande vacatures aan zo'n 330 werkzoekenden.

Het betrof banen in verschillende technische sectoren, logistiek, productie, thuiszorg en zakelijke dienstverlening. Er kwamen tientallen matches tot stand: acht werkzoekenden vonden ter plekke een baan en met ruim 100 werkzoekenden wordt de komende twee weken een sollicitatiegesprek gehouden. De aanwezige werkgevers waren positief over de sfeer, het niveau van de werkzoekenden, de locatie en dit initiatief van het Werkplein. Zij waardeerden het vacaturecafé gemiddeld met een 7,6. Op basis van de ervaringen van vandaag gaat het Werkplein regio Etten-Leur bekijken of er in de toekomst een tweede vacaturecafé wordt georganiseerd.

Concept

Het vacaturecafé heeft als doel om werkzoekenden die een beroep doen op de Wet werk en bijstand (WWB), direct in contact te brengen met werkgevers. De werkzoekenden die voor dit evenement worden uitgenodigd krijgen een WWB uitkering of hebben deze aangevraagd. Zij zijn dus al in beeld bij het Werkplein c.q. de deelnemende gemeenten.

Er wordt direct geschakeld tussen werkzoekenden en werkgevers. Indien gewenst worden speedmeets, bedrijfsrondleidingen of bedrijfspresentaties ingepland. Daarnaast is er direct contact met een verzuimconsulent. Alle kandidaten die geen gehoor geven aan de uitnodiging krijgen een huisbezoek: wanneer blijkt dat zij geen geldige verzuimreden hebben, wordt een maatregel opgelegd (bijvoorbeeld een korting op de uitkering). Het vacaturecafé werd eerder al met succes georganiseerd in de gemeenten Breda, Oosterhout en Eindhoven.

Werkplein regio Etten-Leur

Het Werkplein regio Etten-Leur is een samenwerkingsverband tussen de gemeenten Etten-leur, Halderberge, Rucphen, Moerdijk en Zundert op het gebied van Werk en Inkomen. Het Werkplein is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Etten-Leur. De deelnemende gemeenten huisvesten een back-office en een (beperkte) loketfunctie. Momenteel wordt gewerkt aan de oprichting van één zelfstandige uitvoeringsorganisatie op één locatie, die naar verwachting op 1 januari 2015 van start gaat.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!