Succesvol eerste Vacaturecafé Roosendaal levert banen op

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Roosendaal

De gemeente Roosendaal organiseerde vorige week donderdag samen met Baanbrekend het eerste Vacaturecafé in schouwburg De Kring in Roosendaal. In totaal presenteerden werkgevers uit de regio 60 openstaande vacatures aan zo'n 420 werkzoekenden.

Succesvol eerste Vacaturecafé Roosendaal levert banen op

Het betrof banen in de logistiek, productie, thuiszorg, verschillende technische sectoren  en zakelijke dienstverlening. Er kwamen vele matches tot stand: met ruim 120 werkzoekenden wordt de komende twee weken een vervolggesprek gehouden. De aanwezige werkgevers waren positief over de sfeer, het niveau van de werkzoekenden, de locatie en dit initiatief van de gemeenten. Zij waardeerden het Vacaturecafé gemiddeld met een 7,2. Het Vacaturecafé werd geopend door de Roosendaalse wethouder Polderman.

Instrument

Het Vacaturecafé heeft als doel om werkzoekenden op een laagdrempelige en informele manier in contact te brengen met werkgevers. De werkzoekenden die voor dit evenement worden uitgenodigd krijgen een uitkering of hebben een uitkering aangevraagd. Zij zijn dus al in beeld bij de gemeente Roosendaal. Er wordt direct geschakeld tussen werkzoekenden en werkgevers. Indien gewenst worden speedmeets, bedrijfsrondleidingen of bedrijfspresentaties ingepland.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!