Succesvol programma MKB Mobiliteitsvouchers wederom verlengd

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VCC Oost

Met het subsidieprogramma mobiliteitsvouchers kunnen MKB-ondernemers voor hun medewerkers advies krijgen over nieuwe, slimmere vormen van werken en reizen.

Succesvol programma MKB Mobiliteitsvouchers wederom verlengd

 Met de vouchers kunnen bedrijven van minstens 25 en maximaal 250 werknemers advies krijgen van een mobiliteitsadviseur. Het subsidieplafond is nu verhoogd naar € 9.000.000 en de termijn voor het aanvragen van vouchers is verlengd tot 15 oktober 2013.

Andere vormen van vervoer

De adviezen maken onder meer inzichtelijk welke varianten er voor het openbaar vervoer zijn en gaan in op mogelijkheden voor thuiswerken, flexibele werktijden en het invoeren van fietsenplannen. De subsidie van de tweede, grote mobiliteitsvoucher is ook te gebruiken om naast de adviesuren ook geadviseerde producten toe te passen. Een voorbeeld hiervan is een probeerpool voor e-bikes, e-scooters of het deelnemen aan een fietsstimuleringscampagne.

Subsidiepot leeg

De verwachting is dat de subsidiepot in april leeg zal zijn. Inmiddels hebben namelijk al bijna 3.300 ondernemers gebruik gemaakt van de mogelijkheid om met een voucher advies in te kopen. Dus kom snel in actie als u nog wilt profiteren van deze aantrekkelijke regeling!

Meer informatie

De Mobiliteitsvouchers worden mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Wilt u ook gebruik maken van de mogelijkheid om vouchers aan te vragen? Dit kan door de vouchers aan te vragen bij Agentschap NL. De adviseurs van VCC Oost behoren tot een selecte groep die door Agentschap NL is aangewezen om de scans of implementatieplannen uit te voeren. Meer informatie is te vinden op: www.agentschapnl.nl/mobiliteitsvouchers.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!