Succesvolle bijeenkomst VNO-NCW Valleiregio en CHE

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: VNO-NCW Midden

Op 22 maart jl. waren de leden van VNO-NCW Valleiregio te gast op de Christelijke Hogeschool in Ede.

Succesvolle bijeenkomst VNO-NCW Valleiregio en CHE

Des te bijzonder was het, dat naast de leden van VNO-NCW Valleiregio, ook 80 vierdejaarsstudenten van de studierichting Management, Economie & Recht (MER) en Human Resource Management deel namen aan deze bijeenkomst.

Het programma werd gestart door een inleiding van Kees Boele. Hij ging in op de kwaliteit van het hoger onderwijs. De CHE kent al 8 jaar op rij een goede positie in de kwaliteitsranking van hogescholen en is een aantal keren zelfs uitgeroepen tot de beste hogeschool van Nederland. Dat is een prestatie waar de CHE, maar ook de regio waar zij gevestigd is, trots op mag zijn. En juist die trots zou meer geuit mogen worden. Ook werd gesproken over de aansluiting onderwijs en arbeidsmarkt. De CHE heeft zich ten doel gesteld om het contact met ondernemers verder vorm te geven. De bijeenkomst met leden van VNO-NCW Valleiregio draagt daar zeker aan bij.

Hierna volgde het interactieve deel van het programma. Aan de hand van negen thema’s gingen studenten en ondernemers in kleine groepen met elkaar in gesprek. Bijzonder om te zien was dat in korte tijd een vertrouwelijke situatie ontstond, waardoor er zeer open met elkaar werd gesproken. Na circa drie kwartier wisselden de groepen en kon men met elkaar in gesprek over een tweede thema.

De middag werd besloten met een informele borrel, waar uitgebreid de ruimte was om te netwerken. De bijeenkomst is zeer goed bevallen, na afloop werd dan ook door meerdere deelnemers opgemerkt dat dit voor herhaling vatbaar is. Dus wie weet, het begin van een nieuwe, mooie traditie?

Meer informatie over VNO-NCW:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!