Succesvolle contacten tijdens Matchmaking Baden Wurttemberg Health

  • Regionale ontwikkeling
  • Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij

In het kader van de strategische alliantie tussen de provincie Noord Brabant en de Duitse deelstaat Baden-Württemberg, heeft een delegatie onder leiding van Landesminister Schmid op 3 december een bezoek aan de High Tech Campus in Eindhoven gebracht.

Succesvolle contacten tijdens Matchmaking Baden Wurttemberg Health

De insteek van het bezoek was de Duitse delegatie te informeren over de ontwikkelingen op het gebied van Life Sciences en Medische Technologie in Nederland en in Brabant in het bijzonder.

Daarnaast werd er een intensief matchmaking programma georganiseerd. Vanuit Baden-Wurttemberg kwam een select gezelschap uit de Health sector, om met een aantal specifiek genodigde bedrijven en instellingen uit Brabant kennis te maken. Het doel is om de business-relatie te versterken en te komen tot daadwerkelijke samenwerking tussen bedrijven.

Selecte omvang

Vanwege de selecte omvang van de groep was er de mogelijkheid om uitgebreid kennis te maken, er zijn interessante contacten gelegd en plannen gemaakt voor een vervolgbezoek aan Baden Wurttemberg in 2015, waarschijnlijk tijdens de Medtech in April.

Positieve reacties

Ingrid Wullaert van Unitron ervaarde de de matchmaking als zeer positief: “Voor de Nederlandse ondernemer is het niet gemakkelijk zelfstandig de buitenlandse markt te bewerken. Via deze handelsmissie kom je zonder veel investering in aanraking met Zuid Duitse bedrijven en netwerken. De omgeving van Tübingen en Stuttgart kent veel universiteiten en bedrijven in de Life Science en Medical Device. De medische markt in Duitsland is groot en is zeer toegankelijk. Tijdens deze bijeenkomst leerde je over de verschillen van vergoedingssystemen in beide landen. Een bezoek aan Duitsland is in het vooruitzicht gesteld.”

De matchmaking bijeenkomst is georganiseerd door de Provincie Noord Brabant, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en Kamer van Koophandel.

Meer informatie over BOM, Brabantse Ontwikkelings Maatschappij:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!