Succesvolle Mariadal Meeting 2015

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Gemeente Roosendaal

Vooraanstaande zakelijke genodigden uit de Delta Regio gingen vanmiddag in gesprek over de rol en kansen van de logistiek in het achterland in relatie tot de havens van Antwerpen en Rotterdam.

Succesvolle Mariadal Meeting 2015

Samen met de provincie Noord Brabant organiseert gemeente Roosendaal de jaarlijks terugkerende Mariadal Meeting; een kennis- en netwerkbijeenkomst waarbij ieder jaar een actueel economisch thema wordt aangesneden. Het thema van dit jaar was Logistiek: De mainports en hun achterlandverbindingen Met boeiende sprekers vanuit de havens van Antwerpen en Rotterdam, een actief debat tussen genodigden, een spectaculaire lancering van het Logistiek Platform Roosendaal en vruchtbare netwerkmomenten kan de tweede Mariadal Meeting opnieuw succesvol worden genoemd.

Burgemeester Jacques Niederer: Als lid van de taskforce Logistieke Agenda Brabant is logistiek een onderwerp dat mij bijzonder nauw aan het hart ligt. De havens in Nederland en België behoren al jaren tot de wereldtop en de gunstige ligging van onze regio tussen beide mainports levert ons veel economische activiteit. Maar enkel het uitbaten van deze ligging mag ons niet tevreden stellen. Het is onze ambitie om de fysieke infrastructuur van de achterlandverbindingen en de informatiestructuren die bij het logistieke proces horen in topconditie te houden, zodat ook omgekeerd de mainports daarvan kunnen profiteren. We hebben elkaar nodig om de logistiek in de Delta Regio te laten floreren.

Logistiek Platform Roosendaal

In de ranglijst van logistieke hotspots in Nederland staat West-Brabant al jaren in de top 5. Het Logistiek Platform Roosendaal beoogt de krachten in Roosendaal te bundelen, zodat mede daardoor de sterke positie op de lijst van logistieke hotspots in Nederland behouden blijft. Het platform telt op dit moment 10 deelnemers en streeft ernaar om het aantal deelnemers aan het einde van het jaar te verdubbelen, zodat er voldoende draagvlak is voor de doelstellingen die het Logistiek Platform Roosendaal voor ogen heeft.

Huidig woordvoerder Sjel Wijngaards: Iedere ondernemer in de logistiek ondervindt dezelfde problematiek, op de arbeidsmarkt, bij het verhogen of bundelen van beladingen en in innovatietrajecten. Door samenwerking en kennisdeling versterken de aangesloten deelnemers hun concurrentiekracht. Een betere profilering van de logistieke kracht van onze regio trekt daarnaast nieuwe activiteiten aan en levert een positieve bijdrage aan de vestigingspositie van Roosendaal.

Delta Regio

De Delta Regio is door haar ligging de ideale verbinder tussen Vlaanderen en Zuid-Holland. Ondernemerschap krijgt hier de ruimte door innovatie en samenwerking tussen bedrijven, overheid en kennisinstellingen: cross-sectoraal en grensoverschrijdend. De samenwerking leidt tot hoogstaande technologische ontwikkelingen en tot slimme en vernieuwende producten. In West-Brabant ligt daarbij de focus op de topclusters Biobased, Logistiek en Maintenance die bijdragen aan nationale en Europese groeiambities. Daarnaast worden in deze regio ook op creatief, cultureel en gastronomisch gebied grenzen overschreden. Dit alles komt samen tijdens de Delta Innovation Days.

Delta Innovation Days

De Mariadal Meeting is onderdeel van de Delta Innovation Days, waar de vernieuwingskracht van de economische sector, de verbeeldingskracht van de creatieve sector, de smaaksensatie van de culinaire sector en de rijkdom van de culturele sector te ervaren zijn tijdens evenementen als de Ravelijnlezing, ProefMei en de Mariadal Meeting.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!