Supermarktketen Plus reorganiseert logistiek in Rivierenland

  • Logistiek & Vervoer
  • Bron: Regio rivierenland

Supermarktketen Plus laat haar huidige vier distributiecentra voor houdbare producten in 2020 plaatsmaken voor één centraal, volledig gemechaniseerd distributiecentrum binnen de Logistieke Hotspot Rivierenland: in Tiel.

Supermarktketen Plus reorganiseert logistiek in Rivierenland

Werkgelegenheid

De supermarktketen heeft in totaal elf mogelijke locaties onderzocht, maar gekozen voor Tiel vanwege de centrale ligging in Nederland. Dit is goed nieuws voor de werkgelegenheid in regio Rivierenland, want van de huidige 435 fte’s die werkzaam zijn in de vier distributiecentra kunnen er 175 mee naar de nieuwbouw. Er komen dus veel banen beschikbaar.

Uitvoeringsprogramma

Het uitvoeringsprogramma van ons Regionaal Ambitiedocument 2016-2020 heeft een opgave Ruimtelijk Ontwikkelings Bedrijf (ROB). We hebben daarbinnen afgesproken dat we het Regionaal Aquisitie Punt (RAP) verder willen doorontwikkelen. Het RAP is in 2013 opgericht met als eerste hoofdtaak het gezamenlijk oppakken van de acquisitie en vestigingsvraagstukken in de gehele regio. Dat het RAP goed werkt, bewijst dit nieuws dat Plus haar distributiecentrum in Rivierenland vestigt.

Omvang

Plus heeft een kavel van 9,3 hectare op industrieterrein Medel in Tiel gekocht. Het nieuwe distributiecentrum wordt 41.000 vierkante meter groot. Er kan daarnaast nog voor 80.000 vierkante meter aan uitbreiding worden bijgebouwd. Bij het ontwerp wordt vooral ook in de hoogte ruimte gewonnen om zo de vrijwel volledige mechanisatie van de logistieke operatie mogelijk te maken.

Duurzaamheid

Verder moet het nieuwe distributiecentrum ook op het gebied van duurzaamheid een stap vooruit zijn. Dat gaat met name tot uiting komen in materiaalgebruik, de warmteterugwinning en waterhuishouding.

Verhuizing noodzakelijk

De verhuizing is een noodzakelijke ontwikkeling om de concurrentiepositie van Plus in de toekomst veilig te kunnen stellen. Zonder een goede achterkant kun je niet competitief zijn, volgens algemeen directeur Brouwer. Logistiek directeur Rowell Versleijen stelt dat de opening van het nieuwe distributiecentrum een kostenbesparing van ongeveer 33% oplevert. De keten sluit vier regionale distributiecentra: in Hendrik-Ido-Ambacht, Midden-Beemster, Haaksbergen en Ittervoort.

Meer informatie over FruitDelta Rivierenland:

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!