Swim to Fight Cancer in 's-Hertogenbosch

  • Farma & Zorg

Swim to Fight Cancer wordt voor het eerst op 14 september in 's-Hertogenbosch gehouden. Voorafgaand aan de zwemtocht vindt er op 12 september een wetenschappelijk congres plaats in het Jeroen Bosch ziekenhuis.

Swim to Fight Cancer in 's-Hertogenbosch

Wetenschappelijk Fight to Cancer congres

De wetenschappelijk congres wordt een regionale bijeenkomst waar Brabantse bedrijven zoals MSD de nieuwste ontwikkelingen toelichten in de strijd tegen kanker.

Swim to Fight Cancer

Initiatiefnemer van de Swim to Fight Cancer (StFC) is Fight cancer, een stichting die fondsen werft voor kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding. Het doel van de StFC is om zoveel mogelijk geld op te halen voor zogenaamde fellowships.

Een fellowship is een persoonlijke beurs voor jonge, talentvolle artsen en onderzoekers, waarvan we verwachten dat ze een belangrijke rol zullen gaan spelen in het kankeronderzoek in Nederland. Door een fellowship kunnen zij op het hoogste niveau kennis en vaardigheden opdoen in de oncologie. Op die manier kunnen ze niet alleen hun eigen kennis en vaardigheden verrijken, maar ook die van collega artsen en onderzoekers in Nederland. Met het geld dat Fight cancer inzamelt kunnen de fellows dus meer kennis van kanker verzamelen en verspreiden en in praktijk toepassen.

Swim to Fight Cancer (editie Brabant) vindt plaats rondom de gerestaureerde vestingwerken van ’s-Hertogenbosch, om precies te zijn in de Singelgracht en de Dommel. Het parcours is ongeveer 2 kilometer lang, waarbij een klein stukje ‘gekluund’ moet worden op het Vughtereiland. Je kunt hier het parcours bekijken. Inschrijfgelden en donatiegelden worden bij de Swim to Fight Cancer strikt van elkaar gescheiden.

Doe mee aan Swim to Fight Cancer als individuele deelnemer of als business team en zorg dat je samen met honderden anderen zoveel mogelijk geld bij elkaar brengt voor de strijd tegen kanker. Via jouw strijd tegen het water.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!