Symposium ‘Samen werken aan vakmanschap’

  • Onderwijs & Training
  • Bron: ROC de Lejijgraaf

Directieleden en leidinggevenden uit de wereld van zorg, welzijn, onderwijs en opvoeding praten op donderdag 20 september bij ROC de Leijgraaf over de (toekomstige) opleidingen in deze sector.

Symposium ‘Samen werken aan vakmanschap’

Tijdens het symposium ‘Samen werken aan vakmanschap’ wisselen opleiders en mensen uit het werkveld ideeën uit over het vormgeven van opleidingen om ze zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de arbeidsmarkt.

Het symposium is georganiseerd door de afdeling Mens & Maatschappij van De Leijgraaf en vindt  plaats in de aula van de locatie Euterpelaan in Oss. De afdeling Mens & Maatschappij biedt mbo-opleidingen op het gebied van zorg, welzijn, onderwijs en opvoeding.

De afdeling heeft goede contacten met de zorg- en welzijninstellingen maar wil graag een brede discussie organiseren, aldus onderwijsmanager Stephanie Kuijper.

Vooruit denken

‘We hebben gemerkt dat hier vanuit het werkveld behoefte aan is. Natuurlijk houden we de situatie op de arbeidsmarkt continu in de gaten, maar we willen met de mensen uit de praktijk dieper ingaan op het gezamenlijk vormgeven van de opleidingen. Er veranderen om ons heen zoveel dingen. We moeten steeds vijf tot zes jaar vooruit denken om er voor te zorgen dat onze studenten goed opgeleid worden en straks een perfecte aansluiting met de arbeidsmarkt hebben.’

De afdeling Mens & Maatschappij verwacht op 20 september een kleine honderd mensen op het symposium. Er is een algemeen gedeelte en een deel waarbij de symposiumgangers kunnen kiezen uit sessies waarbij een specifiek thema centraal staat. ’We hopen op veel discussie en interactie, zeker in de sessies’, aldus Stephanie Kuijper. ‘Het symposium moet een podium zijn voor ontmoeting en uitwisseling van gedachten waarmee we praktisch aan de slag kunnen.’

Meer informatie over ROC de Leijgraaf:

Bekijk het complete profiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!