Syntens Innovatiecentrum en TNO bundelen krachten voor chemische innovaties

  • Innovatie & MVO

Ondernemers in de chemische industrie hebben te maken met stijgende grondstofprijzen en energiekosten. Ze hebben daardoor in toenemende mate behoefte aan efficiëntere productie en minder energieverbruik. Verregaande optimalisatie van de productie met innovatieve procestechnologie biedt daarvoor een oplossing.

Syntens Innovatiecentrum en TNO bundelen krachten voor chemische innovaties

Syntens Innovatiecentrum en TNO hebben het initiatief genomen om gezamenlijk chemische procesinnovaties te gaan versnellen. Dit gaan zij doen door het opzetten van innovatieve MKB-technologieclusters.

Door MKB-bedrijven te laten deelnemen in clusters worden zij in staat gesteld gezamenlijk de voor hen benodigde, complexe technologie te ontwikkelen. Hierdoor zijn ze sneller in staat om hun business-case rond te krijgen. Een cluster bestaat uit 5-7 bedrijven, die met een gemeenschappelijk doel samen aan de slag gaan. MKB-ers kunnen hierbij gebruik maken van de dienstverlening van TNO en Syntens. Deze organisaties ondersteunen de bedrijven met hun kennis en ervaring op het gebied van technologie, innovatie en bedrijfsprocessen.

Kick-off bijeenkomst

Op donderdag 6 september vindt de kick-off bijeenkomst plaats van deze MKB-technologieclusters, op de RDM-campus te Rotterdam. Het doel van de kick-off bijeenkomst is bedrijven alvast met elkaar te laten kennismaken en een kruisbestuiving te realiseren tussen bijvoorbeeld producenten van verschillende chemische producten en apparatenbouwers. Daarnaast zullen Syntens en TNO de werkwijze van de clustering nader toelichten. De bijeenkomst is kosteloos en geheel vrijblijvend.

Aanmelden en informatie

Men kan zich aanmelden voor deze kick-off bijeenkomst via de website van Syntens.
Meer informatie is te verkrijgen bij Monique Wekking (Syntens): monique.wekking@syntens.nl of tel. 06-46 39 09 56.

Topketenimpuls®

Dit evenement vindt plaats in het kader van het project TopketenImpuls® van Syntens. Doel van dit project is om de ketenbekwaamheden van high tech MKB-bedrijven te versterken, nieuwe kennis toe te passen en bedrijven binnen de keten sneller en succesvoller te laten innoveren.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!