Talent2Work nu ook in Alpen-Chaam

  • Arbeidsmarkt
  • Bron: Gemeente Alphen-Chaam

Alphen-Chaam gaat in samenwerking met Baarle-Nassau en Gilze en Rijen de werkgeversbenadering lokaal invullen met het werkgelegenheidsproject Talent2Work.

Talent2Work nu ook in Alpen-Chaam

Talent2Work is een werkgelegenheidsproject met zo min mogelijk regels, administratie, systemen en dergelijke. De nadruk ligt op het creëren van ontmoetingen tussen lokale ondernemers en werkzoekenden. Door ervoor te zorgen dat deze twee partijen contact maken met elkaar ontstaan er mogelijkheden om werkzoekenden aan werkervaringsplaatsen of een baan te helpen.

Participatiewet

Het project sluit aan bij de uitgangspunten van de nieuwe participatiewet. Instroom van Wajongers kan bijvoorbeeld prima een plaats krijgen binnen dit project. Het project past ook binnen PION (project proeftuin investeren ontwikkelen participatie) wat onderdeel is van BEP (uitvoeringsnota burgerschap, eigen kracht en participatie) waarbij nieuwkomers, vluchtelingen en uitkeringsgerechtigden richting participatie/werk geholpen worden.

Pilot

Talent2Work draait al met succes in Gilze en Rijen, Heusden, Waalwijk en Loon op Zand. In Alphen-Chaam wordt gestart met een pilot van een half jaar.

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!