Taskforce Life Sciences Park geeft groen licht

  • Farma & Zorg
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

De Taskforce Life Sciences Park heeft vrijdag 1 juli groen licht gegeven voor het realiseren van een Sciencepark in Oss.

Taskforce Life Sciences Park geeft groen licht

De betrokken partijen hebben in een intentieverklaring vastgelegd de start van het Life Sciences Park te zullen ondersteunen. Met de overeenkomst tussen vertegenwoordigers van MSD, de gemeente Oss, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij, het Ministerie van EL&I en het Ministerie van VWS komt de realisatie van een Life Sciences Park een stap dichterbij. De Taskforce streeft naar een start van het Life Sciences Park op 1 januari 2012.

Verheugd
Het positieve advies van de Taskforce is gebaseerd op uitgebreid onderzoek. Voorzitter van de Taskforce, Hans Kortlever, geeft aan blij te zijn dat met deze stap, omdat behoud van kennis en banen in het verschiet ligt. “Na intensief overleg zijn de leden van de Taskforce er van overtuigd dat een Life Sciences Park in Oss alle kans van slagen heeft”, aldus Kortlever. “Ik ben verheugd dat alle betrokken partijen het advies ondersteunen met concrete bijdragen, zowel materieel als financieel”.

Haalbaarheid
Een belangrijk onderdeel van het haalbaarheidsonderzoek is het resultaat van twee oproepen voor voorstellen ter behoud van kennis en banen voor Oss. In totaal zijn er 89 business plannen binnengekomen van ondernemers en onderzoekers die aan de slag willen op het Life Sciences Park. Een onafhankelijke adviescommissie (onder leiding van Prof. Breimer) heeft alle voostellen geëvalueerd en de Taskforce positief geadviseerd over de haalbaarheid van een Life Sciences Park in Oss. Ook de commissie van Wijzen, die de provincie Noord-Brabant en het ministerie van EL&I adviseert, is positief over de kansen van een Life Sciences Park in Oss.

lees meer>>

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!