Taskforce Life Sciences Park is klaar

  • Farma & Zorg
  • Bron: Provincie Noord-Brabant

Met het tekenen van een aantal officiële documenten heeft de Taskforce Life Sciences Park de voorbereiding voor het sciences park in Oss afgerond. De Taskforce is klaar met haar werk, het park kan van start gaan.

Taskforce Life Sciences Park is klaar

Ondertekening Life Science Park Oss
De leden van de Taskforce hebben met deze ondertekening op 10 februari 2012 de laatste mijlpaal bereikt na een intensieve periode van grondige voorbereiding en vruchtbare samenwerking. De Taskforce bestaat uit vertegenwoordigers van het farmaceutische bedrijf MSD, de gemeente Oss, de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Aandeelhouders

In totaal is een investering nodig van 66 miljoen euro om het park van start te laten gaan. De helft van dit bedrag komt van initiatiefnemer MSD en de andere helft van de overige deelnemende partijen in de Taskforce. Gemeente Oss en provincie Noord-Brabant worden aandeelhouder in de Vastgoed B.V. en de BOM wordt 100 procent aandeelhouder van Oss Life Sciences Park Holding B.V.

Feestelijk
De grote feestelijke opening van het park vindt later dit voorjaar plaats. Zodra de handtekeningen zijn gezet onder de contracten, bijvoorbeeld voor de overdracht van gebouwen en apparatuur, kunnen de eerste bedrijven zich vestigen op het park.

Ecosysteem
In het Oss Life Sciences Park kunnen startende en bestaande bedrijven toegang krijgen tot unieke faciliteiten. Het park wordt een ecosysteem op het MSD-terrein in Oss met verschillende laboratoriumruimten en state-of-the-art onderzoeksapparatuur in chemische, biologische en analytische laboratoria en met een ultra high-throughput screening faciliteit. Deze combinatie van nieuwe bedrijvigheid samen met het MSD Development Center Oss en de hoogwaardige productiefaciliteiten van MSD vormt een uniek klimaat van kennis en innovatie in Nederland en is belangrijk voor de werkgelegenheid.

Meer informatie

De Taskforce Life Sciences Park Oss
Het Life Sciences Park Oss is een initiatief van het lokale bestuur van MSD in Nederland. De Taskforce is opgericht om vorm, inhoud en richting te geven aan de mogelijkheden voor een ‘Life Sciences Park Oss’.

Meer informatie over Provincie Noord-Brabant :

Bekijk het complete instantieprofiel

Linkedin bedrijfspagina RegioinBedrijf Volg RegioinBedrijf op Linkedin

Volg RegioinBedrijf op LinkedIn en blijf op de hoogte van regionale ontwikkelingen!